in

Paus: IDS neće podržati nove ministre

Dalibor Paus - Foto IDS

‘Zastupnici IDS-a neće podržati sutrašnje imenovanje novih ministara Vlade Republike Hrvatske’, najavio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus. 

– Javnost raspravlja  o novim budućim ministrima dok predsjednik Vlade hvali ministre na odlasku te pritom poručuje da su bili odlični, ali da odlaze zbog nečega što nema veze s njihovim dosadašnjim radom. Štoviše, ukoliko ne budu osuđeni, premijer će ih vratiti u Vladu! Drugim riječima, kazao je Paus, želi se poslati nelogična poruka da su smijenjeni ministri, kao i cjelokupna Vlada radili dobro!

Time se može zaključiti, smatra predsjednik IDS-a, kako premijer ni ne očekuje da će novi ministri raditi bolje od starih, niti da će Vlada bolje funkcionirati. – Pred hrvatskom Vladom nema kvalitativnih pomaka, niti će ih biti do kraja njenog mandata, kazao je Paus, naglasivši da je   Plenković u ovih 6 godina propustio priliku provesti nužne reforme sustava, od obrazovanja, zdravstva i lokalne (samo)uprave, do reforme pravosuđa i decentralizacije. A tu je i eklatantan fijasko s obnovom na potresom pogođenim područjima, kao i bezbroj afera koje se gotovo svakodnevno pojavljuju.

– U uređenim sustavima važno je tko njima upravlja. Kvalitetan ministar s dobrim politikama može jako puno učiniti u svome resoru. S druge strane, u slabom i nefunkcionalnom sustavu ni kvalitetan ministar ne može puno učiniti, ali loš ga može nepovratno pokvariti. Neka građani sami donesu sud o sustavu u kojem živimo, istaknuo je Paus zaključivši kako je ‘IDS svoj sud donio i zato ćemo sutra glasati protiv novih ministara!’

Izvor IDS

Foto USB Poreč

Porečka riva u petak pleše s USB-om u čast Svjetskog dana plesa i Dana Grada

oldtimeri povijesna vozila novigrad prvi maj

U Novigradu za Praznik rada – Piknik, humanitarna biciklijada, koncert i „Dajla živi“