in

U Novigradu za Praznik rada – Piknik, humanitarna biciklijada, koncert i „Dajla živi“

Foto TZ Novigrad

Nakon dvogodišnje stanke zbog poznatih okolnosti, Novigrađani i gosti grada ponovo će moći uživati u popularnom Prvomajskom pikniku u parku uz more u naselju Karpinjan, ali i u drugim zabavnim, sportskim i kulturnim događanjima humanitarnog karaktera koja počinju već u petak.

Foto TZ Novigrad
Foto TZ Novigrad

Kruna šarolike vikend ponude u Novigradu bit će nedjeljni popodnevni piknik na prostranoj livadi uz more, u Parku Janeza Ziherla, koji će početi u 13 sati i trajat će do večernjih sati. Posjetitelji neće trebati brinuti o nedjeljnom ručku jer ih ondje očekuje bogata prvomajska ponuda hrane i pića, pored ostalog i neizbježni „prvomajski fažol“. No, za sve one koje žele sami ispeći mesne i ine delicije, na raspolaganju će im biti rent-a-grill, odnosno najam očišćenih i zagrijanih gril ploča.

Za ugođaj će se pobrinuti legendarni Goran Griff sa svojim bendom na pozornici uz hlad borova. Bit će to krasno popodne u prirodi kako za odrasle, tako i za djecu jer će imati na raspolaganju dječje igralište, a bit će i drugih iznenađenja.

Foto TZ Novigrad dajla
Foto TZ Novigrad

Organizator Prvomajskog piknika su novigradska turistička zajednica i CMIK – Centar za manifestacije i kulturu Novigrad uz podršku Grada Novigrada.

Prvomajski program će započeti već u subotu u 10 sati humanitarnom biciklijadom. Ljubitelji biciklizma će tako moći odvoziti 10 km dugu stazu do Dajle i natrag ili pak 27 km dugu rutu do Stancije Grande, rubnog dijela zelene zone Novigrada. Za sve sudionike ovog rekreativnog bike&walk-a organizatorisupripremili ručak po povratku na cilj u Karpinjanu. A oni malo ambiciozniji biciklisti mogu sudjelovati u nedjeljnom MTB Maratonu u organizaciji Biciklističkog kluba Novigrad.

Organizator humanitarne biciklijade je „Lions klub Novigrad“ koji poziva i na humanitarni koncert koji će se u petak navečer održati u Centru za manifestacije i kulturu, odnosno novouređenoj novigradskoj kino dvorani. S početkom u 20 sati, s pozornice će publiku zabavljati Folklorno društvo Umag, zbor Lavanda, vokalna skupina Romansa, zatim Amir Kazić Leo, dvojac Tara & Luca acoustic te Goran Kauzlarić Griff.

Foto TZ Novigrad

Prihod od koncerta i biciklijade namijenjen je za nabavu Neurofeedbacka, uređaja za alternativnu terapiju liječenja moždane disfunkcije, a kojeg će koristiti osnovne škole u Novigradu.

Osim toga, mještani naselja Dajla okupljeni u građanskoj inicijativi „Dajla živi“ i udruzi „Za stare i mlade“ pozivaju sve građane i posjetitelje da dođu podržati manifestaciju kojom se želi ukazati na vrijednost nekadašnjeg benediktinskog samostana odnosno ladanjske vile iz druge polovice 19. st. i parka ispod vile. Kroz izložbe, predavanja, radionice za djecu, sajam autohtonih proizvoda, ali i zabavni sadržaj te eno-gastronomsku ponudu, od 16 do 21 sat, posjetiteljima će predstaviti svu ljepotu tog povijesnog zdanja vrijednog divljenja te ukazati na potrebu što skorije obnove ili prenamjene objekta. Iz tog razloga na manifestaciji će se skupljati prilozi za obnovu parka.

Foto TZ Novigrad
Foto TZ Novigrad

Ali ni to nije sve! U subotu popodne u centar Novigrada dolazi Međunarodna old timer izložba sa stotinjak vrlo rijetkih i atraktivnih, predratnih i poslijeratnih povijesnih vozila iz Italije, Austrije, Njemačke, Slovenije i Hrvatske. Izložbu limenih ljepotana stare škole moći će se razgledati od 15 do 18 sati.

dalibor paus ids

Paus: IDS neće podržati nove ministre

U Domu za starije veselo proslavili Dan grada Poreča