in

Paus o izborima u Novigradu: Nama je prioritet svih prioriteta briga za svakog čovika

Paus, Špadijer i Milos - Foto IDS

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus, danas se na konferenciji za medije u Novigradu, zajedno s predsjednicom novigradskog IDS-a Ivanom Špadijer i članom predsjedništva IDS-a Anteom Milosom, osvrnuo na nadolazeće izbore za Vijeća mjesnih odbora u Novigradu, koji će se održati ove nedjelje. 

Tom prigodom, Paus je poručio da „IDS teži izvrsnosti u svim segmentima, a u Novigradu ta se naša težnja manifestira snažnije nego igdje drugdje u Istri.  Kad se dobro radi, rezultati su vidljivi na svakom koraku, a priznanja se sama redaju. Već godinama je Novigrad najbolji mali grad za život u Hrvatskoj i među gospodarski najuspješnijim gradovima u Hrvatskoj! Smatram da je to posljedica predanog i dobro promišljanog rada za zajednicu kroz sve ove godine“. Ogromne zasluge predsjednik IDS-a pripisuje gradonačelniku Anteu Milosu i njegovom timu, gospodarstvenicima s ovog područja i, naravno, građanima koji u velikoj mjeri sudjeluju u razvoju zajednice. 

– Nama je prioritet svih prioriteta briga za svakog čovika, za svaki metar Istre. I upravo se o tome odlučuje na nedjeljnim izborima u Novigradu. O izgledu svake ulice i naselja, o njihovim prioritetima i problemima, o tome kojim se projektima može dodatno povećati kvaliteta življenja na tom području. To je za nas bit politike i na taj ‘kapilarni’ način IDS djeluje. U stalnom smo i direktnom kontaktu s ljudima, a to nas dodatno obvezuje da njihovo povjerenje opravdamo sve do zadnje točke, zaključio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus. 

Predsjednica novigradskog IDS-a Ivana Špadijer naglasila je da je IDS jedina stranka koja ima svoje liste i kandidate za svaki od 4 mjesna odbora u Novigradu.

– Nama je svaki kutak grada bitan, zato smo zajedno sa zainteresiranim građanima izradili zasebne i provedive programe. No, ni najbolji programi ne znače puno, ako nemate motiviran tim koji će ih provesti u djelo. IDS Novigrad na ovim izborima kandidira entuzijaste, motivirane i sposobne ljude, koji će, sigurna sam, svojim radom činiti razliku u narednom mandatu. U našim redovima imamo odličan spoj iskusnih i mladih te naravno  žena i muškaraca, kao i pripadnike talijanske nacionalne zajednice, napomenula je Špadijer. 

Član predsjedništva IDS-a i gradonačelnik Anteo Milos istaknuo je da su mjesni odbori ‘u duhu’ IDS-a, stranke koja se od samog osnutka zalaže za decentralizaciju. 

– Kao oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju, mjesni odbori su najbliži građanima. Na toj razini svi zainteresirani građani mogu značajno utjecati na male, kao i na veće projekte. Moje iskustvo kao gradonačelnik Novigrada pokazuje da ako imate dobru suradnju s ljudima na terenu, lakše ćete provesti i najsloženije projekte, kazao je Milos, dodajući:

„IDS-ovi programi zaista su ambiciozni i smatram da besprijekorno reflektiraju potrebe svakog pojedinog mjesnog odbora, kao i prioritete i probleme građana koji tamo žive. – Gradska uprava Novigrada ima izvrsnu suradnju s Vijećima mjesnih odbora te ih maksimalno nastoji uključiti u sve što se radi za razvoj kraja. Tim putem nastavljamo i u sljedećem mandatu.“

Za kraj, predsjednik IDS-a Dalibor Paus pozvao je sve građanke i građane Novigrada da se uključe u planiranje razvoja vlastite sredine, da stupe u kontakt s kandidatima IDS-a, s njima otvoreno razgovaraju o našim programima te da u nedjelju, 3. prosinca, izađu na izbore i podrže liste i kandidate IDS-a za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Novigrada, piše u priopćenju IDS-a. 

Foto Grad Poreč

Susret u Poreču: Prije 32 godinu ustrojena je 154. istarska brigada Hrvatske vojske

Foto di Alexa da Pixabay trgovina shopping

Ove će trgovine u Poreču, Taru, Vrsaru i Višnjanu raditi u nedjelju 3.12.