in

Paus: “Pravo na prosvjed nije pravo na nasilje!” Napade na novinare osudio i Milanović

Dalibor Paus - Foto IDS

Nakon nemilih događaja na zagrebačkom prosvjedu oglasio se predsjednik IDS-a Dalibor Paus, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Ovim putem najoštrije osuđujem današnje verbalno divljanje i fizičko nasilje nad novinarima koji su izvještavali s prosvjeda protiv Covid potvrda koji se održao u centru Zagreba! Reporteri koji su radili svoj posao bili su izloženi najgrubljim uvredama i nasilju koji ne priliči pristojnoj demokratskoj zemlji.

Svakom normalnom tko je pogledao snimke napada na novinare RTL-a i Nova TV mora biti neugodno da se to događa u našoj zemlji! Napadi na novinare i odlazak pred zgradu HRT-a podsjećaju na neke druge zemlje i neka druga, crna vremena. Nevjerojatno je da to gledamo danas, u Hrvatskoj!

Pozivam sve političke stranke i druge javne aktere da odmah osude mržnju i nasilje prema novinarima i da svi zajedno stanemo u zaštitu novinarske profesije. Pravo na prosvjed nije pravo na nasilje! Podrška napadnutim novinarima i njihovim redakcijama!”

I iz Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića poručili su kako pravo na prosvjed ne može postati pravo na nasilje osudivši subotnje napade na novinare koji su izvještavali s prosvjeda protiv covid-potvrda. 

“Fizički i verbalni napadi na novinare koji obavljaju svoj posao nisu prihvatljivi i osuđujemo ih. Pravo na prosvjed ni u kom slučaju ne može postati pravo na nasilje”, objavio je Ured predsjednika RH večeras na Twitteru.

Tijekom subotnjeg prosvjeda prosvjednici su fizički napali reportera RTL-a Gorana Latkovića, a meta​ verbalnih napada​ ​bile su novinarske ekipe Nove TV ​i​ HTV-a​, dok je novinarki Al Jazeere Nikolini Zavišić skupina prosvjednika uzela mikrofon tijekom javljanja uživo., podsjeća Index.hr.

pexels bolnica korona covid

Medicinska sestra krivotvorila i prodavala covid-potvrde

sos šape poreč štand donacije nezbrinute životinje trg slobode poreč pas psi foto tanja kocijančić

Poreč: SOS Šape zahvaljujući građanima skupile značajna sredstva za pomoć nezbrinutim životinjama