in

Medicinska sestra krivotvorila i prodavala covid-potvrde

Foto Pexels

Zagrebačka policija prijavila je 31-godišnju medicinsku sestru i još devet osoba za krivotvorenje i prodaju covid potvrda.

Policija je izvijestila u petak da se medicinska sestra sumnjiči za krivotvorenje isprava i zlouporabu položaja i ovlasti, a 22-godišnjak za pomaganje. Dodaju i da su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja prijavili dvojicu 23-godišnjaka, 28-godišnjakinju te muškarce u dobi od 32, 30, 39, 58 i 65 godina.

Policija precizira kako sumnja da je medicinska sestra tijekom listopada 2021. u sustav unosila netočne podatke da su 28-godišnjakinja i 65-godišnjak cijepljeni jednom dozom cjepiva.

Uz to, 28-godišnjakinju se sumnjiči da je 30-godišnjaku, koji joj jer rekao da poznaje osobu koja može izraditi važeću covid potvrdu,  dala osobne podatke i novac. Uz pomoć 32-godišnjaka i dvojice 23-godišnjaka koji su, pak, predali podatke i novac 22-godišnjaku, a koji ih je u konačnici dao osumnjičenoj medicinskoj sestri.

Nakon tjedan dana, nadodaje policija, 30-godišnjak je u velikogoričkoj ljekarni podigao EU digitalnu potvrdu za 28-godišnjakinju i poslao joj putem emaila, a ona ju je nakon toga u četiri navrata iskoristila prilikom prelaska državne granice.

Policija sumnja da je na identičan način i uz pomoć osumnjičene medicinske sestre te ostalih osumnjičenih muškaraca krivotvorenu EU digitalnu covid potvrdu nabavio i 65-godišnjak, a koji ju je iskoristio za ulazak u Finu.

Nakon kriminalističkog istraživanja policija je predala 31-godišnjakinju i 22-godišnjaka pritvorskom nadzorniku te podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok će protiv ostalih osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu redovnim putem, objavila je zagrebačka policija.

Provjera covid potvrda - Foto Tanja Kocijančić

U ponedjeljak upozorenja učiteljima koji nisu poštovali mjere

dalibor paus ids

Paus: “Pravo na prosvjed nije pravo na nasilje!” Napade na novinare osudio i Milanović