in

Peršurić: Pred nama dovršenje nogometnog kampusa i projektiranje nove škole u Novoj Vasi

U petak, 7. svibnja, IDS- ov kandidat za gradonačelnika Poreča, Loris Peršurić, predstavio je petu, ujedno i posljednju točku svojeg programa, pod naslovom „Poreč – grad prijatelj mladih i sporta“.

– Poreč je u dvije godine zaredom proglašen gradom s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj, a po izdvajanju za sport, predškolsko i školsko obrazovanje uvijek je u samom hrvatskom vrhu. Zato i demografski vrlo dobro stojimo pa je danas Poreč najmlađi grad u Istri, grad bez prireza, grad koji je poželjan za život. Upravo iz tog razloga, važno nam je da nastavimo biti grad prijatelj sporta i mladih i to kroz konkretne mjere.

U zadnje četiri godine izgradili smo osnovne škole na Finidi i Žbandaju čime smo omogućili da više od 1630 učenika nastavu pohađa isključivo u jutarnjoj smjeni. Izgradili smo tri nova vrtića u Dračevcu, Velom Maju i Žbandaju kako bi svako dijete malo svoje mjesto u vrtiću i jaslicama, a otvoreno je i 50 cjelogodišnjih radnih mjesta. Nadalje, Grad Poreč dodjeljuje najveće stipendije u zemlji i na taj način konkretno pomaže učenicima i studentima,  budući da stipendijama mogu pokriti najveći dio životnih troškova svaki mjesec.

Izgradnjom 2 nove sportske školske dvorane u novim osnovnim školama stvorili smo bolje uvjete za brojne sportske klubove i građane, a u sklopu SRC Veli Jože opremljena je prva teretana za osobe s invaliditetom u Istri ali i šire, na što smo posebno ponosni jer želimo biti grad koji ima izraženi senzibilitet prema osobama s invaliditetom.

Grad Poreč svake godine osigurava plaće asistentima kako bi sva djeca kojoj je to potrebno, posebno djeca s poteškoćama u razvoju ili OSI, imala asistente u vrtiću , po čemu smo jedinstveni u zemlji, ali i na školskoj nastavi, koji im uvelike olakšavaju rad.“, rekao je Peršurić i nabrojao prioritete za iduće četiri godine.

  1. Kako bi mladim olakšali rješavanje stambenog pitanja, nastavit ćemo s programom subvencije kupovine nekretnine, kao i osiguravanja građevinskih zemljišta za mlade obitelji.
  2. Kroz anketiranje roditelja, procijenit ćemo interes i otvoriti tzv. sezonske vrtićke grupe s prilagođenim radnim vremenom za roditelje koji su zaposleni u turizmu i trgovini. Osnovat ćemo jaslice i vrtiće za cjelodnevni boravak djece kao institucionalnu pomoć mladim obiteljima, a obnovit će se i Gornji vrtić za što su nam već i odobrena sredstva Fonda za zaštitu okoliša. Osim lijepog vrtića, dobit ćemo i prekrasno obnovljenu zgradu u samom centru grada, koja će dodatno uljepšati njegovu vizuru.
  3. Uvođenjem nagrada za izvrsnost, sustavnim povećanjem broja stipendiranih učenika i studenata osigurat će se da obrazovanje bude dostupno svima, bez obzira na ekonomski položaj.
  4. Peršurić je napomenuo kako su ovoga tjedna krenuli pripremni radovi, tako da predstoji dovršetak izgradnje suvremenog nogometnog kampusa na ukupno 8.892m2 sportskih terena i popratne infrastrukture. „Ukoliko sve bude išlo po planu, očekujemo da će kampus svoja vrata otvoriti već najesen i postati mjesto novih uspomena za naše nogometaše NK Jadrana.
  5. Krenut ćemo i s projektiranjem osnovne škole Nova Vas za učenike od 1. do 8. razreda., kao i sa sustavnim obnavljanjem OŠ Poreč, kako bi uvjeti za sve učenike bili na jednakoj razini.

Najvažnije od svega, kroz razgovor s roditeljima, ustanovama, Sportskom zajednicom i klubovima, udrugama i članovima, razvijat ćemo projekte i programe. Zato, idemo svom snagom naprijed zaključio je kandidat za porečkog gradonačelnika, Loris Peršurić, predstavljajući posljednju točku svog programa.

POREČ: Dodijeljene Nagrade Laurus Nobilis najboljim učenicima

IDS VRSAR predstavio svoje kandidate za Vijeće: Realizirali smo projekte vrijedne više od 160 milijuna kuna