in

Planira li Vlada privatizirati vodne resurse?

Zarečki krov/TZ Središnje Istre
Giovanni Sponza/IDS

Predsjednik Kluba zastupnika IDS-a, PGS-a i RI-a, Giovanni Sponza, danas se u Saboru osvrnuo na Prijedlog zakona o vodnim uslugama za koji je nedavno završen postupak e-savjetovanje, priopćeno je iz ureda IDS-a.

– S obzirom na to da se ovim prijedlogom zakona omogućava objedinjavanje javnih tvrtki za pružanje vodnih usluga, moramo već sada znati da li se u slijedećem koraku planira privatizacija istih,  naglasio je Sponza.

Istaknuo je kako je voda opće dobro te da smo svi po Ustavu dužni štititi opće dobro, kao i to da se vodoopskrbna infrastruktura gradi i održava sredstvima građana.

Podsjećam da je HDZ-ova Vlada u mandatu 2007. – 2011., već pokušala privatizirati vode, ali je odustala tek nakon snažne reakcije i protivljenja Hrvatske biskupske konferencije. Zato nas nimalo ne bi iznenadilo da HDZ to pokuša ponovno jer ne kaže se uzalud da „vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada“.

Sponza je napomenuo da smo naučili kako HDZ-ova Vlada gotovo po svim važnim temama i zakonskim prijedlozima primarno rješava samo tehnička pitanja, a sadržajna i krucijalna pitanja podzakonskim aktima, koji su isključivo i jedino u ingerenciji Vlade.

– Kad HDZ-ova Vlada o važnim pitanjima i zakonima ne konzultira struku, kad ide s užurbano hitnom procedurom, pitanje koje se nameće samo od sebe jest „da li se nešto valja iza brda“.

Saborski zastupnik IDS-a završio je svoj govor postavljanjem  vrlo jasnih i nedvosmislenih pitanja i to „planira li Vlada privatizirati vodne resurse“ i „koji je stav Vlade o privatizaciji vodoopskrbe, a time i vodnih usluga u budućnosti“, priopćio je IDS.

Autom se zabio u bankomat i pobjegao

POREČ: Omiški Studenac preuzima ISTARSKE SUPERMARKETE s više od 100 dućana