in

POREČ: Loris Peršurić u prvom krugu uvjerljivo pobijedio, evo tko je ušao u Gradsko vijeće

Dosadašnji gradonačelnik Poreča Loris Peršurić uvjerljivo je na današnjim lokalnim izborima pobijedio, tako da neće biti potrebe za drugim krugom. Osvojio je 4.969 glasova ili 74,58%. Nezavisni Maurizio Zennaro dobio je 844 glasa ili 12,66%, a SDP-ovac Vladimir Sladonja 692 glasa ili 10,38%.

Najviše glasova za Gradsko vijeće osvojila je lista IDS-a koju je predvodio Peršurić – 3.729 glasova ili 57,21%, slijedi Zennarova nezavisna lista sa 784 glasa / 12,02%, SDP na čelu sa Sladonjom sa osvojenih 726 glasova ili 11,13%, te Istarska stranka umirovljenika nositelja Marija Ritoše s 598 glasova ili 9,17%.

Izborni prag nisu prošli HDZ s nositeljem Draženom Prgićem, Domovinski pokret nositelja Nika Blažanovića i HSU nositelja Josipa Deutscha.

-Želio bih se zahvaliti svim Porečankama i Porečanima, svojim suradnicima i cijelom mom timu. Radili smo tvarno puno. Hvala svima što su prepoznali naš rad u zadnje četiri godine i program za iduće četiri godine. Pitali su me što ću raditi prvi dan nakon izbora – svom ću snagom nastaviti dalje, izjavio je Peršurić večeras za naš portal.

Njegov zamjenik bit će Elio Štifanić, a iz redova talijanske manjine Ugo Musizza.

TAR: I iduće četiri godine načelnik će biti Nivio Stojnić

FUNTANA: Mladenu Grgeti i treći mandat na čelu općine, evo tko je osvojio najviše glasova za Vijeće