in

Porečki HDZ ima novo vodstvo – Barišić: “Na idućim lokalnim izborima očekujemo tri vijećnika”

Novo vodstvo HDZ-a u Poreču - Foto Tanja Kocijančić

Ivana Barišić nova je predsjednica porečkog HDZ-a, izabrana na unutarstranačkim izborima održanim 17. listopada. Predstavila se danas javnosti na konferenciji za novinare, zajedno s novoizabranim potpredsjednicima ove stranke Filipom Stopićem, Mirkom Marićem i Dušankom Šegala, te novom tajnicom Mirtom Filipić Matijaš.

Filip Stopić, Ivana Barišić i Mirko Marić hdz poreč hdz presica novo vodstvo
Filip Stopić, Ivana Barišić i Mirko Marić – 22-10-2021. Foto Tanja Kocijančić

Barišić je u svom predstavljanju rekla da je odvjetnica, te da se u HDZ učlanila 1996., tada u mladeži. Svi potpredsjednici su kao i ona dugogodišnji članovi porečkog HDZ-a. Svi zajedno su u kratkom roku uspjeli mobilizirati članstvo, te im se prvi put na unutarstranačkim izborima protekle nedjelje odazvalo čak 40 posto članova. Predstavili su novinarima plan i program rada u kojem su, u prvom redu, istaknuli bolju komunikaciju i suradnju s članovima stranke, aktivniji rad, uključivanje mladih i pomoć članovima u rješavanju njihovih problema, zatim osnaživanje gradske organizacije kojoj moraju i vratiti dignitet te povećati broj članova. Također, naglašeno je na presici, planiraju voditi konstruktivnu politiku i ukazivati gradskim vlastima na probleme koje imaju građani.

Na lokalnim izborima u svibnju nažalost nisu dobili dovoljno glasova, pa su izgubili dosadašnje jedno vijećničko mjesto i nemaju svog predstavnika.

predsjednica hdz poreč  Ivana Barišić - Foto Tanja Kocijančić
Ivana Barišić – Foto Tanja Kocijančić

No, nova predsjednica uvjerena je da će na idućim izborima osvojiti tri mandata u Vijeću. A za to su svjesni da moraju iduće tri godine naporno raditi.

-Za početak posvetit ćemo se našim članovima. Osluškivat ćemo njihove probleme, kao i svih ostalih građana. Aktivno ćemo uključiti mlade i obrazovane, a konačan nam je cilj tri vijećnička mjesta, što je realno za očekivati, naglasila je nova predsjednica Ivana Barišić.

hdu poreč presica 22-10-2021
Presica novog vodstva HDZ-a Poreč – Foto Tanja Kocijančić

boat show izložba plovila

Nautika više ne cilja na rekordne brojke dolazaka i noćenja, već na veće prihode i održivost

sat po,micanje kaazlji ljetno zimsko računanje vremena

Ništa od ukidanja: Zadnji dan listopada počinje zimsko računanje vremena