in

Premijer i Božinović žestoko kritizirali istarski stožer zbog najave otvaranja terasa

ANDREJ Plenković kritizirao je najavu istarskog stožera da će 1.3. otvoriti terase kafića i restorana. Također, kritizirao je odluku stožera Primorsko-goranske županije da ne cijepe starije od 65 godina AstraZenecom.

“Izjave koje navode naše građane starije od 65 godina da preispituju cjepivo AstraZenece su štetne. Pogrešne. Ova izjava je katastrofalna. Ne dolazi u obzir da nam županijske razine pričaju nešto što ne stoji i zbunjuju ljude. Zakonski će se to regulirati čim prije izmjenama zakona o Nastavnim zavodima za javno zdravstvo. Ni inače nisam zadovoljan time što županijski zavodi nisu hijerarhijski subordinirani Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo”, rekao je premijer, prenosi HRT.

Dodaje da mu nije jasno kako istarski stožer može donijeti mjeru koja je blaža od onih koje donosi Nacionalni stožer.

“Želja lokalnih zavoda da budu kontra onoga što dolazi s nacionalne razine je čisto politikantstvo”, rekao je Plenković komentirajući najave Stožera Istarske županije da će 1. ožujka otvoriti terase. Naglasio je da županijski stožeri mogu donositi samo strože mjere od onih koje je propisao Nacionalni stožer

Oglasio se i Božinović

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je najavu istarskog stožera da će od 1. ožujka otvoriti terase kafića, poručivši kako epidemija nije nešto na čemu se trebaju bildati mišići pred lokalne izbore.

“Probao sam jučer diplomatskim rječnikom ukazati na pojavu koja nije još zabrinjavajuća, ali koju sam blago doveo u vezu s određenim iskakanjima na županijskim razinama i izrazio nadu da to nema veze s političkim zbivanjima koja će se dogoditi u svibnju”, rekao je Božinović novinarima na primopredaji 20 od ukupno 94 vatrogasna vozila u sklopu projekta Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske, prenosi HRT.

Cijeli članak pročitajte na Indexu.

EU projekt KLIM – Pri kraju gradnja znanstveno-edukacijskog centra vrijednog 8 milijuna kuna

Bez vode 17. veljače dio Poreča