in

ROLAND KOSINOŽIĆ novi predsjednik porečkog IDS-a

Roland Kosinožić iz Nove Vasi novi je predsjednik porečke podružnice IDS-a, a izabran je jednoglasno u petak na Skupštini stranke. Za novog predsjednika preložilo ga je sad već bivše Predsjedništvo. Novi predsjednik rekao nam je da će se na konstituirajućoj sjednici novog Predsjedništva podružnice izabrati njegov zamjenik i tajnik.

Spomenimo članove novoizabranog Predsjedništva, također imenovanog u petak, koje je voditi stranku iduće četiri godine. Uz Kosinožića koji predstavlja ogranak Nove Vasi, u ovo su tijelo automatizmom ušli gradonačelnik Loris Peršurić koji predstavlja ogranak Joakim Rakovac i predsjednik Gradskog vijeća Zoran Rabar, kao predstavnik ogranka Anke Butorac.

Ostali su Toni Diklić (Baderna), Igor Jurković (Fuškulin), Vili Čuš (Veli Maj), Nevenka Teodorović (Červar Porat), Eugen Stanissa (Mate Balota), Silvija Milohanić (Varvari), Adrijano Jakus (Žbandaj), Boris Bulatović kao predstavnik talijanske nacionalne zajednice, potom Karla Žužić kao predstavnica mladih i Nensi Beato Baturić kao predstavnica žena.

Novopečeni predsjednik zahvalio se na ukazanom povjerenju.

-Dat ću sve od sebe u svom radu da spajam ljude, da budem spona između ogranaka. Također, namjera nam je biti podrška i pomoć lokalnoj izvršnoj vlasti. uvjeren sam da ćemo svi zajedno raditi iduće četiri godine da nam grad bude još uspješniji i ugodniji za život, a sve to uz očuvanje tradicionalnih vrijednosti koje su temelji naše stranke, objavio je Kosinožić.

Novi predsjednik je poduzetnik i ima 45 godina. Rođen je u Kopru 1975. godine i od rođenja živi u Novoj Vasi. Završio je rovinjsku talijansku gimnaziju a zvanju mu je stručni prvostupnik – inženjer politehnike.

-Vodim vlastito poduzeće od 1998. godine do danas. Poduzeće se bavi prodajom i popravkom mehanizacije koja se koristi u šumarstvu, poljoprivredi i hortikulturi. Tehničke sam struke, ali je talijanska gimnazija koju sam pohađao u Rovinju usadila u mene i ljubav prema tzv. polju društvenih znanosti. Volim, poznajem i kontinuirano proučavam povijesti i tradiciju svog zavičaja. Volim Istru i njene ljude svim srcem i želja mi je sačuvati što je više moguće od pozitivnih tradicionalnih vrijednosti koje su stvarane kroz stoljeća i kroz razne države i društvena uređenja koja su vladala ovim prostorima. Kao hobi, bavim se maslinarstvom.
Volim boravak u prirodi. Od sportskih aktivnosti prakticiram planinarenje, brdski biciklizam te rekreativne aktivnosti na moru. Uključio sam se u politiku najprije u mjesnom odboru i velika mi je čast što sam na lokalnim izborima postao gradski vijećnik kako bih svojim znanjima i trudom doprinio napretku Grada, kazao je Roland Kosinožić.

POREČ: Počela posljednja smjena Dječjeg ljetnog kampa

sjedište općina vižinada foto tanja kocijančić

VIŽINADA: Vijećnici odobrili vrtiću Radost novo zapošljavanje