in

VIŽINADA: Vijećnici odobrili vrtiću Radost novo zapošljavanje

Sjedište općine/Foto Tanja Kocijančić

Jednoglasno usvojene sve točke dnevnog reda 2. sjednice Općinskog vijeća

U utorak, 3. kolovoza, održana je druga sjednica Općinskog vijeća Vižinade na kojoj se razmatralo ukupno šesnaest točaka dnevnog reda. Sve točke dnevnog reda su obrađene i jednoglasno usvojene. Tako je, u prvom redu, verificiran zapisnik s prve, konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća, nakon čega je usvojen godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine za 2020. godinu. Jednako tako, usvojena su izvješća iz područja komunalne infrastrukture, predškolskog odgoja i javnih potreba za 2020. godinu. Jednoglasno je prihvaćeno i izvješće o radu općinskog načelnika za period od srpnja do prosinca prošle godine.

Što se tiče tekuće godine, izglasane su izmjene i dopune proračuna Općine Vižinada za 2021.. Donesena je odluka o davanju suglasnosti za pokretanje postupaka javne nabave za izgradnju javne rasvjete. Također, odlučeno je da se predškolskoj ustanovi Dječji vrtić i jaslice “Radost” Poreč odobrava zapošljavanje djelatnika te je ujedno utvrđen i način kako će se rasporediti sredstva za redovito financiranje političkih stranaka i članova izabranih s liste grupe birača zastupljenih u Općinskom vijeću za period od lipnja do prosinca ove godine.

Općinsko vijeće na sjednici je dalo i suglasnost na izvještaj o radu i poslovanju Javne vatrogasne postrojbe Centra za zaštitu od požara Poreč za 2020. godinu te na izvješće o radu Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Centra za zaštitu od požara Poreč za cijelu prošlu godinu.

Na kraju sjednice odlučeno je i da se Pilat trgovini j.d.o.o. omogući obročna otplata duga za zakupninu poslovnog prostora.

ROLAND KOSINOŽIĆ novi predsjednik porečkog IDS-a

KRNICA: Moje istrijansko korona vjenčanje oduševilo, uskoro još jedna predstava Teatra Naranča