in

Sabor mladih IDS-a u Poreču – Orbanić: Već 20 godina sudjelujemo u stvaranju Istre kakve poznajemo

Foto IDS

„Tko ne planira svoju budućnost, taj je neće ni imati. Danas kad obilježavamo 20 godina djelovanja Kluba mladih IDS-a možemo biti itekako ponosni na milijun ideja, prijedloga i inicijativa s kojim smo sudjelovali u stvaranju Istre kakve poznajemo“, poručila je predsjednica Kluba mladih IDS-a Valentina Orbanić na sinoć održanom XVIII. Saboru Kluba mladih IDS-a u Poreču.   

Foto IDS
Foto IDS

Naglasila je kako je Klub mladih IDS-a osnovan kako bi mladi imali veći utjecaj u donošenje odluka na svim razinama te kako bi bili uključeni u osmišljavanju novih politika.

– Danas, 20 godina poslije, Klub mladih je izrastao u vodeću političku organizaciju mladih u Istri, koja svojim idejama doprinosi boljem položaju mladih u našoj regiji. Istim žarom i strašću nastavit ćemo i dalje. Istru vidimo kao uključivu, razvijenu, naprednu, socijalno osjetljivu i otvorenu regiju u kojoj su nove ideje ključan resurs.     

Orbanić je izrazila zadovoljstvo što u Istri možemo računati na mlade proaktivne ljude koji se aktivno žele baviti politikama za mlade.

– To je velika prednost koju IDS kao stranka ima i zbilja mi je drago kad se prijedlozi mladih poštuju. Uvjerena sam da će i u godini pred nama, županija, gradovi i općine prihvatiti prijedloge mladih, bez obzira radi li se o boljim uvjetima obrazovanja, rješavanju stambenog pitanja i zapošljavanja mladih, očuvanju i promociji identiteta ili novih tehnologija. Potrebe, interesi i perspektive za sve mlade u Istri nama su bile i ostat će na prvom mjestu, zaključila je predsjednica Kluba mladih IDS-a Valentina Orbanić. 

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus zahvalio se svima koji su na bilo koji način sudjelovali u radu Kluba mladih IDS-a svih ovih godina. – IDS-u je itekako bio potreban Klub mladih. Njihov pogled na svijet, njihovi prijedlozi i ideje, ali više od svega, bile su nam potrebne njihove kritike i opaske. Kao stranka, važno mi je da se nikad ne zaboravimo iznova mijenjati, modernizirati i rasti skupa s Istrom, kazao je Paus, dodajući kako politika postaje sve složenija, tako i građani s pravom očekuju veće standarde. – IDS je znao i znat će i ubuduće najbolje zastupati interese i potrebe svih građana naše regije, a na tom putu doprinos Kluba mladih bit će nezamjenjiv. 

Na XVIII. Saboru Kluba mladih IDS-a, s ciljem jačanja rada organizacije, potvrđena su dva nova člana Predsjedništva Kluba mladih. To su Valentina Diković iz Pule te Paolo Miletić iz Labina.  

Uz predsjednika Dalibora Pausa, podršku Klubu mladih na Saboru dali su još potpredsjednik Loris Peršurić, predsjednik Kluba zastupnika i politički tajnik IDS-a Emil Daus, saborska zastupnica Katarina Nemet, glavni tajnik Saša Škrinjar, predsjednik gradske podružnice IDS-a Poreč Roland Kosinožić, član Predsjedništva IDS-a Marko Ravnić, Alen Gržinić te nekadašnji glavni tajnik IDS-a i jedan od inicijatora Kluba mladih IDS-a Emil Soldatić, objavio je IDS u priopćenju.

Foto KBK Planet Sport Pula

U Istru iz Portugala stigle dvije svjetske medalje u kickboxingu

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga

TAR: Katja Mihoković učenicima iz Oprtlja predstavila kamishibai