in

Šef IDS-a: Više Istre u Saboru znači i bolju Hrvatsku

Nemet, Paus i Daus - Foto IDS

„Više Istre u Saboru znači i bolja Hrvatska“, istaknuo je predsjednik IDS-a Dalibor Paus na danas održanoj konferenciji za medije na kojoj je detaljno predstavio rad Kluba zastupnika u Saboru tijekom 2022. godine.

„Aktivno sudjelovanje na gotovo svim saborskim raspravama, nametanje tema važnih za našu regiju, kao i stalno inzistiranje na rješavanju nagomilanih problema, pozicionirale su Klub zastupnika IDS-a kao političku opciju koja ozbiljno i dosljedno shvaća zastupanje građana u Saboru. To činimo s poštovanjem, s poštovanjem prema drugima i Saboru kao instituciji“, istaknuo je Paus.

Istaknuto je kako IDS-ove saborske zastupnike Emila Dausa, Katarinu Nemet i Marina Lerotića nitko ne izbacuje iz Sabora i ne oduzima im se riječ, jer svoj posao obavljaju civilizirano i stručno, što postaje sve rjeđe.

„Iako je u Saboru ukupno sedam zastupnika koji dolaze iz Istre, IDS je često usamljen u zalaganju za interese Istrijana te za projekte vitalne za razvoj regije. To nam nije drago, jer vjerujem da svi želimo bolju Istru za buduće generacije, ali IDS će podnijeti tu odgovornost jer nam je važno biti glas naših građana na svakoj sjednici“, zaključio je predsjednik IDS-a.

Predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Emil Daus zahvalio se prije svega svim građanima koji redovno ukazuju na probleme na terenu, kao i općinama, gradovima i županiji s kojima redovno surađuju. Osvrnuo se na brojne inicijative IDS-a u Saboru, a posebno je naglasio borbu s problemom bespravne gradnje u razdoblju koje slijedi. „Nakon naših brojnih intervencija za saborskom govornicom učinjeni su manji pomaci u kontroli bespravne gradnje. Sljedeće godine nastavit ćemo inzistirati na boljoj kontroli i prevenciji bespravne i ilegalne gradnje, prvenstveno kroz spuštanje inspektorskih ovlasti na gradove, općine i županije. To je važno kako bi se zaustavila devastacija našeg javnog prostora“, poručio je Daus. Osvrnuo se i na potrebu za modernizacijom željeznica u Istri, o spajanju Istarskog ipsilona s mrežom autocesta u Sloveniji i Italiji, o TNT koridorima. Istaknuo je da je problem indeks razvijenosti, koji koči razvijenije krajeve Hrvatske jer onemogućava sufinanciranje važnih projekata u Istri.

Saborska zastupnica Katarina Nemet poručila je da je svoj angažman temeljila na stalnoj i neposrednoj komunikaciji s ljudima. „U svojim istupima reagirala sam u velikoj mjeri na konkretne probleme i teme, poput problema koji muče istarske ribare, upozoravala na probleme istarskih strukovnih škola, ili pak na uvođenje alternativnog malograničnog prijelaza za one koji zbog posla svakodnevno prelaze državnu granicu sa Slovenijom, kao i za omogućavanje korištenja bolnice u Izoli žiteljima sjeverno zapadne Istre“, poručila je i dodala kako je Klub zastupnika IDS-a bio aktivan na temu ženskih prava i prava osoba s invaliditetom, priopćeno je iz IDS-a.

Foto IDS

Foto Policijska uprava istarska

KONTROLA BRZINE: Uhvatili Porsche kako juri 234 km na sat

Foto Grad Novigrad - Prosinačke radosti na Mandraču

NOVIGRAD: Prosinačke radosti oduševile uz koncerte i zabavu