in

Srpski političar prozvao Srbe koji ljetuju u Hrvatskoj. Miletić mu odgovorio

Foto Boris Miletić - Foto Istarska županija

Nastavno na izjavu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji „nikad neće razumjeti Srbe koji su danas na odmoru u Istri, Dalmaciji i na otocima“, u nastavku donosimo komentar istarskog župana Borisa Miletića:

Pozivam gradonačelnika Novog Sada da i sam posjeti Istru pa će shvatiti ne samo zašto njegovi sugrađani ovdje ljetuju, već i zašto brojni Srbi Istru smatraju svojim domom, kao i brojni pripadnici drugih nacionalnih zajednica. Istra je nadaleko poznata upravo po multikulturalnosti, multietničnosti i suživotu i tim više ovakvu retoriku doživljavamo kao potpuno neprihvatljivu. Svi ljudi dobre volje uvijek su bili i bit će u Istri dobrodošli, bez obzira od kud dolaze. Podsjetit ću da Istarska županija njeguje dugogodišnju prijateljsku suradnju s AP Vojvodinom te se redovito održavaju uzvratne manifestacije Dani Istre u Vojvodini i Dani Vojvodine u Istri. 

Kako prenose mediji, gradonačelnik Novog Sada, izjavio je da je taj grad primio najveći broj izbjeglica tijekom 90-ih godina. Kaže da se zato u Novom Sadu organizira centralna manifestacija obilježavanja stradanja Srba tijekom Oluje. 

“Prema nekim procjenama, više od 100.000 Srba došlo je tu iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i zato je donesena odluka da se ovo stradanje ovdje obilježi, u centru grada”, rekao je Vučević za TV Pink, a prenosi N1. Vučević kaže da on nikada neće razumjeti Srbe koji su danas na odmoru u Istri, Dalmaciji i na otocima. Dodaje da nikog ne osuđuje.

“Neka ljetuju gdje god hoće, baš me briga, ali sigurno je gadno i prilično neugodno sutra biti Srbin u Dalmaciji ili negdje na odmoru na Jadranskom moru u Hrvatskoj. Sutra će oni slaviti i pričati da su pobijedili protjeravši Srbe. Jedino da ronite cijeli dan, da uzmete veliku bocu kisika, da idete pod more i da se pravite da se to ne događa i da su oko vas baš pristojni ljudi”, rekao je Vučević za TV Pink, prenosi N1.

Ribarska fešta 2022. - Foto TZ Funtana

U petak Ribarska fešta u Funtani – Delicije, muzika i domaći poljoprivredni proizvodi

decumanus tanja kocijančić

Župan Miletić: Budući razvoj turizma moramo temeljiti na održivosti