in

SUZANA JAŠIĆ, prva gradonačelnica u povijesti Pazina, preuzela dužnost

Suzana Jašić iz stranke Možemo! prvi radni dan na novoj dužnosti kao gradonačelnice Pazina preuzela je izvršnu vlast od dosadašnjeg gradonačelnika Renata Krulčića.

Primopredaji dužnosti gradonačelnice prisustvovali su novoizabrani zamjenik gradonačelnice Dragan Družeta i svi pročelnici upravnih odjela Grada Pazina, Martina Brajković Mrak, Pročelnica Ureda Grada, Maja Stranić Grah, Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i proračun, Nevija Srdoč, Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Elvis Kliman, Pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo te Roberto Ladavac, Služba za unutarnju reviziju.

Suzani Jašić uručeni su sljedeći izvještaji – popis zaposlenika, analitička bilanca Grada Pazina, stanje obaveza i imovine Grada Pazina, obveze po kreditima, opći i posebni dio Proračuna Grada Pazina, podaci o ustanovama i trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Pazina, izjava o fiskalnoj odgovornosti te izvještaj o otklonjenim slabostima i nepravilnostima.

Renato Krulčić, donedavni gradonačelnik zahvalio se svim pročelnicima i djelatnicima na dugogodišnjoj suradnji te još jednom uputio čestitke Suzani Jašić na novoj funkciji i poželio joj puno uspjeha u vođenju Grada Pazina. Novoizabranu gradonačelnicu upoznao je s projektima i aktivnostima koji su u tijeku ili u finalnoj fazi. Dodao je da suradnju nastavljaju kroz rad u Gradskom vijeću Grada Pazina te da ostaje na raspolaganju za sva eventualna pitanja. Za kraj, naglasio je kako predaje gradsku blagajnu u plusu od oko 8 milijuna kuna.

Suzana Jašić, gradonačelnica Grada Pazina, zahvalila se dosadašnjem gradonačelniku na dosad učinjenom, kao i na konstruktivnom sastanku primopredaje dužnosti i izvještaja koje treba proučiti i nastaviti s poslom. Također, izvijestila je kako će njen zamjenik Dragan Družeta dužnost obavljati volonterski te kako će uskoro objaviti i datum konstituirajuće sjednice Gradskoj vijeća Grada Pazina.

Renato Krulčić obnašao je dužnost gradonačelnika od 2009. – 2021.godine, punih 12 godina te je za sada i najdugovječniji gradonačelnik Grada Pazina. Suzana Jašić ujedno je postala prva gradonačelnica Grada Pazina.

Izvor Grad Pazin

Istarske ljekarne otvorile novu ljekarnu na Velom Vrhu

benzinska postaja crpka ilustracija

Od ponoći nove cijene goriva