in

SV. PETAR U ŠUMI: Mario Bratulić u utrci za još jedan mandat za načelnika, predstavio program i kandidate s liste za Vijeće

Mario Bratulić (prvi s desna) predstavio program i kandidate s liste

Aktualni načelnik Sv. Petra u Šumi Mario Bratulić u utrci je za još jedan načelnički mandat na čelu Općine Sv. Petar u Šumi. Jučer je njegova stranka, HDZ, predstavila program za idući četverogodišnji mandat. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

-Sa zadovoljstvom možemo reći da smo u proteklih 24 godine od kada sam načelnik učinili mnogo kako bi Sv. Petar u Šumi postalo mjesto ugodnog i kvalitetnog života za sve naše mještane. Uz ogromne napore, svakodnevni rad na realizaciji brojnih projekta i uz podršku naše Vlade na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem na području naše Općine realizirani su projekti od značaja za sve naše stanovnike. Usprkos specifičnoj situaciji izazvanoj korona
virusom uspjeli smo u protekle četiri godine realizirati nekoliko značajnih projekata za našu Općinu. Izgradili smo kružni tok oko naše kalvarije, cestu Sv. Petar u Šumi-Kanfanar, Prvu Hrvatsku kuću od kobasica i supetarski dom. Prošle godine smo započeli s dugo godina pripremanim projektom izgradnje novoga supetarskog vodovoda, privremeno uredili parking na Placu i vodili brigu o komunalnim problemima tijekom cijele godine. Za naše najmlađe uredili smo sportski i dječji park Gorinci, opremili tri dječja parka s novim spravama za igru, a naša škola i dječji vrtić dobili su novu klimatizaciju. Uspješno smo obnovili Hrvatsku čitaonicu, izgradili Križni put oca Danijela Hekića, uredili nekoliko parkirališta na trgu i groblju te modernizirali preko jedan kilometar općinskih nerazvrstanih cesta.

Lani smo pokrenuli razvoj industrijske zone Škripelj, izgradnju najveće solarne elektrane i druge komunalne projekte. Bili smo ustrajni u realizaciji brojnih programa za poticanje nataliteta, pomoć umirovljenicima, stipendije studentima, financiranje predškolskog odgoja-dječjeg vrtića, produženog boravka u školi i ostalih programa za obitelj, umirovljenike, mlade i djecu.

U narednom četverogodišnjem razdoblju pripremili smo naš novi program za Sv. Petar u Šumi, jedno od najboljih mjesta za život. Već u svibnju nastavljamo s izgradnjom vodovoda od Jukini do vodospreme te rekonstrukciju županijske ceste 5076 do Lušetići s izgradnjom pješačkih nogostupa od kružnog toka do sela Banovci. Osigurali smo i sredstva za početak izgradnje Sportskog centra Sv. Petar u Šumi u sklopu kojega će se nalaziti nacionalni centar pljočkanja, malonogometno igralište s umjetnom travom, skate park, dječji park, vanjski fitness, nove svlačionice i Hiža za mlade i sportaše.

U novom razdoblju uvodimo viši standard brige za mlade obitelji kroz pokretanja rada
jaslica, sufinanciranje obrta za čuvanje djece, a kroz projekt „Moj kantun hiže“ pokrenut ćemo poticajnu stanogradnju za mlade obitelji na lokaciji UPU Teža – nove farme kraj sportskog centra pod posebnim uvjetima za mlade obitelji. U prošlom mandatu općina je postala vlasnik svih nekretnina na obje supetarske farme što nam omogućava ostvarenje novih projekata za boljitak svih naših mještana. U narednom razdoblju u suradnji s Vladom RH i ministarstvima pokrenut ćemo novi razvoj poduzetničke infrastrukture s prostorom za poduzetničke inkubatore i centar za IT digitalne nomade. Kroz program Supetarski senior osigurat ćemo razne oblike novčane i materijalne pomoći i brige za supetarske umirovljenike.

Novi jedinstveni projekt Zavičaj istarskih tradicija omogućit će novo pozicioniranje i brendiranje Sv. Petra u Šumi s ciljem promocije manifestacija, evenata, proizvođača, iznajmljivača, pojedinih lokaliteta kao posebne gastro i turističke destinacije u središnjoj Istri.

Pozivamo mještane da na ovim izborima podrže HDZ-ovog kandidata na načelnika i listu, naše i vaše ljude koji s uspjehom i znanjem vode našu općinu, a koje podržavaju brojni mladi stručnjaci iz Sv. Petra u Šumi i šireg okruženja koji zajedno s nama rade na ostvarenju naših projekta. Ni ča pensat, homo napred z delom za Sv. Petar u Šumi, jedno od najboljih mjesta za život u Istri i Hrvatskoj, priopćeno je iz HDZ-a.

korona covid ilustracija

Istarski stožer – U subotu više izliječenih nego novozaraženih

Objavljen novi roman Ane Cerovac “Krasna zemlja”