in

U nedjelju IZBORI: Porečki IDS ima liste kandidata u svim mjesnim odborima

Foto IDS

Predstavnici Gradske podružnice IDS-a Poreč na sinoć održanoj konferenciji za medije predstavili su liste za nadolazeće izbore za mjesne odbore Grada Poreča, koji će se održati u nedjelju, 27. listopada. Tom je prigodom predsjednik IDS-a Poreč Adriano Jakus poručio da je „svaki mjesni odbor specifičan na svoj način, stoga smo za svaki MO napravili i konkretni program koji će po zahtjevima i željama građana naši kandidati provesti u djelo uz suradnju s gradskom upravom“.

– Takav pristup pokazao se uspješnim, daje rezultate i tako ćemo nastaviti i u slijedećem mandatu, kazao je Jakus. Kazao je da neki smatraju da su izbori za mjesne odbore manje bitni i proglašavaju ih izborima nižega reda, a najčešći im je argument mala izlaznost.

– Mi se ne slažemo s tom konstatacijom. Izbori za mjesne odbore su itekako važni jer na njima biramo tko će nas predstavljati i tko će odlučivati o našem kraju, našem naselju, odnosno o našoj ulici, kako će naše naselje, ulice i trgovi izgledati, kojom dinamikom će se razvijati i na kraju, kakvu će kvalitetu pružati svojim stanovnicima. Zato smatramo, kazao je Jakus, da su ovi izbori i više nego bitni i da je vrlo važno da građani izađu na izbore u što većem broju.

Govoreći o listama,  istaknuli su kako su na listama IDS-a vodili računa o zastupljenosti svih, pa tako imajuzastupljene mlade, sugrađane treće dobi te pripadnike nacionalnih manjina.

– Posebno sam ponosan na činjenicu da imamo puno žena na listama te da smo jedina politička opcija koja ima i nositeljice listi. Također, jedina smo stranka koja je istaknula svoje kandidate u svim mjesnim odborima. To ne pokazuje našu snagu na terenu nego pokazuje da nam je svaki mjesni odbor važan i da želimo ujednačeno razvijati svaki dio našega grada, kazao je Jakus dodajući:

„Samo u zadnje 4 godine naši vijećnici su kroz svoj rad i zalaganje u mjesnim odborima doprinijeli u realizaciji preko 500 komunalnih akcija i investicija ukupne vrijednosti preko 200 milijuna kuna koliko je realizirano u ovom mandatu, i to bez velikih investicija kao što su škole, vrtići i ceste. Sve to smo realizirali kroz uključivanje građana, razgovore i dijaloge s njima. Na taj način saznali smo njihove potrebe i prioritete  te ih u suradnji s gradskom upravom ostvarili i realizirali.“

Na konferenciji za medije sudjelovao je i potpredsjednik Istarske stranke umirovljenika Serđo Stojnić koji je poručio kako je suradnja IDS-a i ISU-a kvalitetna na svim razinama, a sudjelovanje ISU-a na izborima za mjesne odbore smatra opravdanim i logičnim nastavkom suradnje. Stojnić je naglasio da je ISU predložio najkvalitetnije članove za vijeća mjesnih odbora, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću IDS-a.

VIŽINADA: “Jesenske note” okupit će 27. listopada pet zborova

PREVARENA: Mlada žena za skidanje uroka uplatila više desetaka tisuća kuna