in

U Poreču na izbore izlazi i Istarska stranka umirovljenika

Ilustracija Pixabay

Istarska stranka umirovljenika planira izaći i na ove lokalne izbore koji će se održati 16.svibnja. Na izbore će izaći samostalno kao što su to učinili i u zadnja četiri izborna ciklusa, najavljuje predsjednik stranke Mario Ritoša.

-Za male stranke kao što je naša, samostalni izlazak na izbore predstavlja rizik, ali to je i izazov i provjera našeg četverogodišnjeg rada. Nadamo se da će porečki umirovljenici prepoznati naš rad, naš trud i ponovo nam dati priliku da ih i dalje predstavljamo u Gradskom vijeću grada Poreča.
Mi predstavljamo umirovljenike, najranjiviju skupinu naših sugrađana i pred nama je još puno posla. Svi govore da poznaju naše probleme, što do određene mjere možemo i prihvatiti, ali probleme nas umirovljenika nitko ne može prepoznati bolje od nas samih, poručuje Ritoša.

Naglasio je da u Poreču treba proširiti postojeći Dom za starije i nemoćne,  gdje je potrebno urediti i jedinicu za palijativnu skrb. Potpuno novi dom za starije dobro bi došao i u nekom od prigradskih naselja.

-Netko mora razmišljati i o božićnici za umirovljenike, pogotovo za umirovljenike koji primaju mirovine do 1.000, odnosno 2.000 kuna, a tih ima mnogo. Prosječna mirovina porečkih umirovljenika iznosi oko 2.650 kuna. Ti i još mnogi drugi problemi su razlog zašto stranka umirovljenika treba biti prisutna u radu Gradskog vijeća, veli Ritoša i poziva umirovljenike da im daju glas na izborima 16. svibnja.

I druge se stranke spremaju za lokalne izbore u Poreču, pa je tako već aktivan SDP koji je za svog kandidata za gradonačelnika istaknuo Vladimira Sladonju, te građanska inicijativa Zajedno – Insieme na čelu s Mauriziom Zennarom. IDS još nije službeno istaknuo kandidaturu aktualnog gradonačelnika Lorisa Peršurića, a to nije učinio još ni porečki HDZ.

Vlada će uskoro raspisati lokalne izbore pa se očekuje da će se nakon toga javiti i ostale političke opcije sa svojim kandidatima za gradska/općinska vijeća.

Dio Kaštelira bez vode 7. travnja

Na Poreštini za Uskrs više od 26.000 noćenja – to je 20 posto od ukupnih hrvatskih rezultata