in

Valentina Orbanić nova predsjednica Kluba mladih IDS-a

Predsjedništvo Kluba mladih IDS-a - Valenina Obanić u sredini u zelenom - Foto IDS

Valentina Orbanić nova je predsjednica Kluba mladih IDS-a, odlučeno je na sinoć održanom XVII. Saboru Kluba mladih IDS-a u prostorijama MMC-a Rovinj. Na Saboru je izabrano novo vodstvo mladih IDS-a, koje čine predsjednica Valentina Orbanić, potpredsjednice Donatela Macan i Nikolina Smoković te članovi predsjedništva Saša Belac, Kelly Jeromela, Mauricio Milevoj, Danijel Pasuli, Luka Škabić, Toni Pavletić i Luka Simonetti.  

Valentina Orbanić 27-godišnja je doktorica dentalne medicine, a živi i radi u rodnom Rovinju.   

Orbanić, Paus, Smoković i Macan - Foto IDS
Orbanić, Paus, Smoković i Macan – Foto IDS

Zahvalivši se svima na velikoj podršci, novoizabrana predsjednica Kluba mladih IDS-a Valentina Orbanić podsjetila je da u gotovo 20 godina postojanja, Klub mladih uspio je nanizati veliki broj uspješnih inicijativa i aktivnosti, koji su definitivno dale konkretan doprinos položaju mladih u našoj regiji, ali i uvelike doprinijele uspjesima IDS-a svih ovih godina. – Danas je, Klub mladih, vodeća politička organizacija mladih u Istri i jedna od najvećih organizacija koja okuplja mlade na našim prostorima.  No, koliko god velike bile zasluge Kluba mladih i naše stranke općenito u prošlosti, poznato je da se mladi, kad govorimo o politici, ne obaziru previše na prošlost. Nas zanima ono što je danas i što nam sutra nosi! 

– Želja da mijenjamo nabolje sredinu u kojoj živimo – to je bit politike i to je, po mom mišljenju, nešto najplemenitije čime se čovjek može baviti, kazale je Orbanić dodajući da „novo vodstvo Kluba mladih IDS-a u svoje prioritete stavlja kvalitetno obrazovanje dostupno svima, jer znanje mora postati jedan od glavnih pokretača društvenog razvoja. Želimo da politike obrazovanja i zapošljavanja, obiteljske, stambene i druge politike podupiru viziju EU-a kao svjetskog središta blagostanja, moderne ekonomije i inovacija!“ 

– Niti jedan cilj nije nedostižan ako dovoljan broj ljudi radi dovoljno predano, zaključila je Orbanić. 

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus čestitao je novoizabranom vodstvu i poželio im puno uspjeha u budućem radu. Napomenuo je kako vidi mlade kao kreatore naših politika i pokretače razvoja svojih lokalnih zajednica. IDS stranka koja bezuvjetno vjeruje mladima. 

– Od mladih očekujemo da imaju jasne političke stavove i gard da ih iskažu, istaknuo je Paus dodavši kako je karakter mladih temelj na kojem je potrebno graditi buduće politike. 

– Problemi se mijenjaju, ali vrijednosti ostaju i upravo u njima pronalazimo odgovore na izazove pred nama. Siguran sam da su znanje, snaga i iskustvo koje IDS ima ono što Istru može učiniti još razvijenijom, a energija i doprinos mladih ključni su kako bi se ostvario puni potencijal naše regije, zaključio je Paus.

Na XVII. Saboru Kluba mladih sudjelovali su i potpredsjednik IDS-a Marko Paliaga, članovi Predsjedništva Emil Nimčević i Marko Ravnić, saborski zastupnici Kluba IDS-a Emil Daus, Katarina Nemet i Marin Lerotić, predsjednik ZP-a Rovinjštine Milan Mihovilović, predsjednik rovinjske podružnice Marčelo Mohorović, glavni tajnik Saša Škrinjar, Dean Perković, članovi predsjedništva rovinjskog IDS-a te brojni predstavnici IDS-a, priopćeno je iz Ureda odnosa s javnošću IDS-a.

Zračna luka Pula - Ilustracija - Photo: Srećko Niketić/PIXSELL

HGK: Europske komore protiv dodatnog oporezivanja zračnog prijevoza i brodarstva

Festival istarske supe u Rovinjskom Selu - Foto Agrorovinj

Najbolju istarsku supu prave Žminjci – Na Antonji Čuvari istrijanskeh užanci osvojili sve nagrade