in

VIŠNJAN: Ana Černjul kandidatkinja IDS-a za načelnicu

Ana Černjul kandidatkinja je IDS-a za načelnicu Višnjana, odlučeno je na posljednjoj sjednici Predsjedništva višnjanskog IDS-a. Raduje ih, kažu, što će na nadolazećim izborima mještani moći birati osobu koja se ističe po svojoj viziji, radnom iskustvu i sposobnostima.

Černjul je u ovom mandatu bila na čelu višnjanskog IDS-a, gdje je u vrlo kratkom roku napravila reustroj podružnice te značajno ojačala organizaciju u svim segmentima rada nakon izbora 2017. – Vjerujemo da je Ana odličan izbor za načelnicu Višnjana. Ističe se po neiscrpnoj energiji i odlučnosti da završi sve započeto,  a s njom bi Višnjan dobio osobu koja će Općinu konačno staviti u službu čovjeka a ne obrnuto!

Zahvalivši se na velikoj podršci, kandidatkinja IDS-a za načelnicu Višnjana poručila je da „u proteklim mjesecima razgovarali smo sa stotinama ljudi, a najvažnije od svega čuli smo ih.“ – Veliko im hvala što su me prihvatili i pomogli da zajednički osmislimo što će Višnjan kroz 4 naredne godine, kazala je Černjul dodajući:

– Trudili smo se razviti program koji je koristan, izvodiv, održiv, ali i program kojim stvaramo nove poslovne prilike i vrijednosti za sve naše sugrađane. Planirali smo izgradnju nove infrastrukture primjerene vremenu u kojem živimo i u kojem će živjeti naša djeca – planirali smo razumno, EU sredstvima financiranja gdje je to moguće, poštujući baštinu i okoliš Višnjana. Naš program počiva na tri stupa: život, uprava i investicije.

Govoreći o kvaliteti života, Černjul vidi Višnjan kao ekološko mjesto zdravog života i kao mjesto po mjeri svakog čovjeka. Planiramo smanjiti komunalna davanja, povećati naknadu za rođenje djeteta na 3.000 kn, besplatan produženi boravak, poticaje za fasadu i energetsku obnovu, besplatno zdravstveno dopunsko osiguranje, skrb u kući za starije I nemoćne.

– Imamo ambiciozne planove i što se tiče rada općinske uprave. Općina će konačno postati servis građanima, njegovati otvoren i ljudski pristup te će zaista biti od pomoći svima. Radit ćemo puno na transparentnosti trošenja sredstava te ćemo se okrenuti korištenju EU fondova i programa.

Planova ima mnogo i po pitanju investicija, kaže Černjul navevši da će se pod stručnim vodstvom i putem EU fondova izgraditi konačno kanalizaciju i infrastrukturu u Poslovnoj zoni Milanezi, ali i co-working prostor za ITC sektor. – Želimo konačno riješiti problem obilaznice, te primjereno urediti puteve i ceste u svim naseljima, kazala je kandidatkinja IDS-a za načelnicu Višnjana zaključivši da je u planu i uređenje Kina i Kreativnog centra za djecu i mlade, dok će Stari grad dobiti novi trg! Podsjetimo, Ana Černjul po završetku Jezične gimnazije u Poreču, diplomirala je i magistrirala Međunarodnu poslovnu ekonomiju na Sveučilištu u Beču 2005. godine, a potom specijalizirala financije i poslovnu informatiku.

Govori 4 jezika, a po povratku u Višnjan bila je redovni predavač na lokalnom Visokom učilištu. 13 je godina radila u Gradu Poreču, gdje je upravljala brojnim EU projektima na području infrastrukture, komunalne, kulturne, edukacijske tematike te prekograničnom suradnjom. Nakon rada u Gradu Poreču, vodila je ulaganja jedne austrijske tvrtke dvije godine, a posljednjih godinu i pol suvlasnica je građevinskog poduzeća. Majka je dvoje djece, Laure i Luke, te vlasnica ljubimaca – psa Monday i mačke Tuesday, priopćeno je iz IDS-a.

Konobarica uhićena zbog posluživanja gostiju u kafiću

POREČ: Lionsi produžili likovni natječaj za školarce