in

POREČ: Lionsi produžili likovni natječaj za školarce

Foto Matthias Gutbier

Članovi Lions Kluba Poreč odgovaraju na zamolbu nekoliko škola, te produžavaju 6. Likovni natječaj istarskih učenika do 31.03. 2021.

Da podsjetimo, kod otvorenja natječaja 1. veljače Lions Klub pozvao je sve kreativne istarske učenike od 5. razreda pa nadalje da sudjeluju u ovom natječaju u organizaciji i pod pokroviteljstvom Lionsa. Po završetku natječaja Lionsi dodjeljuju 6 vrijednih nagrada, a svi likovni radovi bit će izloženi u online izložbi na Facebook stranici Lions Kluba Poreč.

Tema ovog natječaja je „Sreća je…“. Sreća može izgledati vrlo različito i postoji mnogo stvari koje nas čine sretnima. Naravno da smo svi različiti i svatko ima svoje trenutke sreće. To je dobra stvar, jer nas ovi lijepi trenuci čine snažnima i pomažu nam u vremenima kada smo tužni ili bijesni.

Činjenica je: svima su potrebni trenuci sreće. Velikima i malima. Dakle, sreća je vrlo osobna tema koju svatko može doživjeti na svoj način.

Ovdje se postavlja pitanje kako se sreća umjetnički može izraziti i na koji način: Što za mene znači sreća? Kako izgleda sreća i kako je pronalazim? Može li se sreća zadržati? Može li se podijeliti ili pokloniti? Ova vrlo osobna i zanimljiva tema nudi širok raspon umjetničkih mogućnosti.

6. Likovnim natječajem Lionsi pozivaju djecu i mlade da se kreativno pozabave temom sreće i da svoje misli i ideje prenesu na crtežima, slikama, kolažima i kombiniranim radovima, objavila je u ime Lionsa Snježana Gutbier-Vidović.

VIŠNJAN: Ana Černjul kandidatkinja IDS-a za načelnicu

Beroš: Britanski soj preuzima dominaciju, broj slučajeva porastao za 28 posto