in

Vlada obećala dodatnih 150 milijuna kuna za dovršetak pulske bolnice

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je predstavnike Istarske županije i Opće bolnice Pula u utorak, 27. kolovoza, u Banskim dvorima, a nakon tog sastanka ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je da će Vlada pronaći dodatnih 150 milijuna kuna potrebnih za završetak nove pulske bolnice.

“Vlada je prije dvije godine donijela odluku da se poveća iznos za 300 milijuna za izgradnju nove bolnice u Puli, a sada se javila potreba, zbog poskupljenja građevine i opreme, za još 150 milijuna kuna. Ti će se novci naći i iskreno se radujem što će Pula imati novu bolnicu i bolje uvjete za rad”, rekao je Kujundžić.

Obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin rekao je kako su u Vladi naišli na potpuno razumijevanje premijera i ministara financija i zdravstva. “Bolnicu ćemo dovršiti u roku godine dana na dobrobit svih stanovnika Pule, Istre, turista i svih građana Hrvatske”, kazao je Radin. 

Ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić izrazila je nadu da će u dio zgrade useliti već ove godine jer je 75 posto objekata dovršeno. “Nadam se da ćemo do Božića useliti na jednu lokaciju, jer bolnica sada djeluje na dvije lokacije udaljene pet kilometara”, kazala je Hrstić. 

U jednom od objekata jučer je završen tehnički pregled tako da se useljenje u zgradu poliklinike, dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije očekuje kroz koji dan.

AKO NE MORATE ZA VIKEND NE IDITE „PREKO“: 4.000 motociklista blokirat će granične prijelaze Plovaniju, Kaštel i Rupu

TAR: U subotu biciklijada GIRO DI TORRE u sklopu Turističke fešte