in

Vladimir Torbica novi predsjednik IDS-a Bujštine

Vladimir Torbica - Foto Aleta Brattoni

Vladimir Torbica novi je predsjednik IDS-a Bujštine, odlučeno je na nedavno održanoj sjednici Izborne Skupštine Zajednice podružnica IDS-a Bujštine. Za potpredsjednika je izabran Fabrizio Vižintin, a za tajnicu Dijana Lipovac Matić.

Za članove predsjedništva Zajednice podružnica IDS-a Bujštine izabrani su Claudio Stocovaz, Terek Zoltan, Ezio Barnaba’ te po funkciji predsjednici podružnica: Anja Žužić (Umag), Franko Gergorić (Buje), Ivana Špadijer (Novigrad), Doriano Labinjan (Brtonigla), Ketrin Antolović Dešković (Grožnjan) i Daniel Coslovich (Oprtalj).

Zahvalivši se na snažnoj podršci, novoizabrani predsjednik IDS-a Bujštine Vladimir Torbica poručio je da u svom daljnjem radu IDS neće gubiti vrijeme – Na sve izazove pred nama odgovorit ćemo predanim radom na svim segmentima, počevši od komunikacije s našim članstvom i biračkim tijekom do rada na terenu i s ljudima.

– Kao predsjednik Zajednice podružnica IDS-a Bujštine radit ću intenzivno na uspostavljanju kvalitetnije suradnje između podružnica IDS-a Bujštine, istaknuo je Torbica navevši da  „program IDS-a ima puno toga za dati cijeloj Bujštini, a mi ćemo se vratiti pravedni i skromni, ili kako kažemo na dijalektu „modesti e onesti“.

– U centru našeg djelovanja moraju biti ljudi, oni koji čvrsto stoje uz ideju jake Istre, čuvanja naših vrijednosti i ideje regionalizma. Realizator te ideje je IDS i siguran sam da će mnogi naši sugrađani stati uz takav novi IDS, uz novu energiju koju on nosi, uz nove ljude, ideje i politike te uz nov način rada i upravljanja, zaključio je Vladimir Torbica.

Izbornoj skupštini Zajednice podružnica IDS-a Bujštine uslijedila je sjednica predsjedništva IDS-a Bujštine, na kojoj su izabrani kandidati za viša tijela IDS-a. Tako je za potpredsjednicu IDS-a predložena Arijana Brajko Gall, za člana predsjedništva IDS-a predložen Anteo Milos, a za članicu Garantnog odbora IDS-a Jelena Bojić. IDS Bujštine dao je jednoglasnu podršku kandidaturi Dalibora Pausa za predsjednika IDS-a.                                                                  

U Poreču će se birati nasljednik Borisa Miletića na čelu IDS-a

Zbog etilen-oksida s polica se povlači Janina voda