in

“Zakuhalo” u UMAGU radi prodaje VRTIĆA na Moeli: Grad optužuje oporbu da širi lažne informacije, a IDS najavio peticiju i presicu

Foto Grad Umag

Nakon što je IDS Umag zajedno s Građanskom inicijativom „Zeleni Umag“, Udrugom građana „Naši ljudi/Gente nostra“ i Istarskom strankom umirovljenika – podružnica Umag, objavio da pokreće peticiju građana kojom se želi spriječiti prodaja zemljišta dječjeg vrtića „Cvrčak“ na Moeli reagirao je Grad s objavom pod naslovom “Grad Umag gradi nove vrtiće, a to očito nekome jako smeta!”

U međuvremenu iz središnjice IDS-a stigao je medijima za subotu 14. studenog, osim poziva na potpisivanje peticije ispred robne kuće od 9 do 12 sati, i poziv za konferenciju za novinare koja će se održati istog dana, ali ispred Dječjeg vrtića „Cvrčak“ u 11:55 sati. Konferenciju organiziraju IDS Umag, Istarska stranka umirovljenika Umag, Građanska inicijativa Zeleni Umag i Udruga građana „Naši ljudi/Gente nostra“, a tema je, kako je navedeno, “Protivljenje prodaji integralnog dijela Dječjeg vrtića „Cvrčak“ u Moeli”. Na konferenciji za medije sudjelovat će predsjednik IDS-a Umag Arden Sirotić, Zlatan Varelija ispred Istarske stranke umirovljenika Umag, Goran Galović ispred Građanske inicijative Zeleni Umag te
Marino Paretić u ime udruge građana „Naši ljudi/Gente nostra“.

U priopćenju IDS-a Umag, među ostalim, piše: “Peticija je izraz pravog revolta sve više građana Umaga na kontinuiranu rasprodaju najvrjednijeg zemljišta, u režiji gradonačelnika Umaga. Naime, već godinama svjedočimo totalnoj rasprodaji obiteljskog srebra, neodrživoj gradnji koja je često samoj sebi svrha i koja se temelji na stavljanju svih resursa u funkciju turizma te na daljnju prodaju zemljišta.”

Prenosimo dio reagiranja koje je Grad Umag objavio na svojoj web stranici, gdje možete pročitati integralnu verziju – klikom na https://umag.hr/novosti/grad-umag-gradi-nove-vrtice-a-to-ocito-nekome-jako-smeta-467

“IDS u 16 godina upravljanja Umagom nije izgradio ni jedan vrtić, posljednji izgrađeni vrtić u Umagu bio je iz 1976. godine. Nakon razmatranja cjelokupne problematike, 2010. godine pokrenuli smo projekt „Umag Grad djece 2010.-2020.“ s ciljem da u potpunosti, u skladu s pedagoškim i prostornim standardima, izgradimo na novo ili u cijelosti rekonstruiramo sve potrebne vrtiće za svu našu djecu. I u tome smo uspjeli!

Izgradili smo ili rekonstruirali 8 vrtića, a trenutno je u izgradnji i 9. vrtić u Murinama. I za vrtić u Murinama je IDS bio PROTIV, kao što je bio PROTIV izgradnje srednje škole ili PROTIV doma umirovljenika. Na području Umaga danas nema liste čekanja za vrtić i sva djeca, njih 660, trenutno imaju osigurano mjesto u vrtiću, a kojeg od 2017. godine pohađaju POTPUNO BESPLATNO.

Ovim putem obavještavamo građane kako je navodna peticija neutemeljena te molimo da ne nasjedaju na lažne, zlonamjerne informacije i politikantstvo ljudi koji za našu djecu nisu u zadnjih 30 godina učinili baš ništa. Sredstva od prodaje zemljišta na području Grada Umaga zakonski su namijenjena isključivo za izgradnju, a u ovom slučaju je to izgradnja srednje škole. One iste srednje škole koju IDS Umag nije znao izgraditi dok su bili na vlasti i one iste srednje škole čiju izgradnju već godinama sabotiraju.

Grad Umag ne prodaje nikakav vrtić. U zgradi gdje se nekada nalazio vrtić (koji, by the way, za vrijeme IDS-ove vlasti nije radio!), danas se nalazi DVD-Umag. Zgrada DVD-a Umag NIJE NA PRODAJU NITI ĆE BITI.”

poduzetnički inkubator poreč žbandaj

Poreč i ove godine obilježava globalni Tjedan poduzetništva – Predavanja startaju 16. studenog

KAZNE DO 15.000 KUNA: Ako putujete izvan Istre ne zaboravite na zimsku opremu