in

Zoran Milanović je novi predsjednik – Najviše dobio u Istri: Pogledajte kako se glasalo u kojoj županiji, općini, gradu, a kako u inozemstvu

Zoran Milanović je peti predsjednik Hrvatske, rezultat je to današnjih izbora. Državno izborno povjerenstvo je do 22.15 sati obradio 99,85 posto biračkih mjesta. Zoran Milanović dobio je 1.034.222 glasa, a Kolinda Grabar-Kitarović 928.226. U postocima je Milanović dobio 52,70%, a Grabar-Kitarović 47,30%. Milanović je najuvjerljiviju pobjedu ostvario u Istarskoj županiji.

“Zadovoljan sam, rezultat je dobar, pobjeda je tijesna, ali čista. Malo ću danas štedjeti glas, biti malo s prijateljima i ići spavati”, kratko je rekao Milanović za RTL.

Buduća prva dama Hrvatske Sanja Musić Milanović rekla je da od supruga “očekuje promjenu, na bolje”.

Na stranicama Državnog izbornog povjerenstva moguće je vidjeti rezultate obrađenih biračkih mjesta za svaku jedinicu lokalne samouprave u Hrvatskoj, kao i rezultate u svim državama u kojima su Hrvati mogli glasati na današnjim predsjedničkim izborima.

Takve rezultate možete pogledati OVDJE.

Na toj poveznici moguće je odabrati pojedinu županiju i vidjeti kako se u njoj glasovalo. Moguće je odabrati i pojedinu općinu ili grad u županiji koja vas zanima te vidjeti u kojem se dijelu zemlje kako glasovalo. Na isti je način moguće pogledati i kako se glasalo u inozemstvu.

Državno izborno povjerenstvo rezultate osvježava svakih pet minuta.

HELLOISTRIA: Draguć – Tišina središnje Istre

Prva istarska „knjižnica“ nosiljki i marama: MARTINA ŠTIFANIĆ iz Tinjana predvodi revoluciju pravilnog nošenja djece i beba