in

POMOĆ ZA POREŠTINU – 250 dostava potrebitima i 610 volonterskih sati – Sretan Uskrs timu Crvenog križa Poreč

Da bi ovo doba krize izazvano pandemijom bilo lakše za mnoge ljude starije dobi kojima je potrebna pomoć, ali i drugim potrebitima kojima je u ovim uvjetima još i teže, svoje su snage nesebično na raspolaganje stavili volonteri i zaposlenici Crvenog križa Poreč.

Pa su tako od 16. ožujka do 10. travnja 52 volontera kroz 3 tima pomoći uložili čak 610 volonterskih sati: primljena su 260 poziva, obavljeno je 245 dostava hrane, lijekova, pelena za odrasle, drva za ogrjev i drugog, a odrađeni su i mnogi logistički zadaci, kaže ravnateljica Crvenog križa Poreč Vesna Janko Finderle.


Održana je akcija Dobrovoljnog davanja krvi u Općoj bolnici Pula na kojoj je 46 osoba poklonilo svoju krv.

Dodaje da su primljene i raspoređene po potrebitim obiteljima donacije voća i povrća iz Kauflanda koji će tako nastaviti donirati svakog tjedna po 60 kilograma voća i povrća, sve do lipnja.

Redovna je i suradnja s dobrovoljnim vatrogasnim društvima s cijele Poreštine, komunalnim poduzećem iz Funtane, Udrugom Institut Drop In, Zdravim Gradom Poreč, Domom za starije i nemoćne Poreč te ostalim udrugama koje djeluju na našem području.

Zahvaljujemo i našim solidarnim šivačicama koje su nam donirale šivane maskice. Snimali smo i video o našim volonterima i našem radu na terenu. Da se zna. K tome, vodimo brigu o Odjelu za dekontaminaciju vozila Hitne službe.

Na kraju, MOLIMO VAS – nemojmo se još opustiti. Zapnimo još malo. Mjere su i dalje na snazi. Vrijeme je lijepo i dolaze blagdani, ali držimo se propisane udaljenosti, izbjegavajmo okupljanja i perimo ruke. I naravno, Sretan Uskrs svima, zaključuju poruku iz Crvenog križa Poreč.

dino kozlevac

Istarski Stožer: Uskrs dočekujemo opet sa svim NEGATIVNIM NALAZIMA i novim ozdravljenima!

Policija čestita Uskrs i poziva da i ostatak dana budemo doma