in

Pomorski policajci dobili priznanje zbog spašavanja posade s goruće ribarice u Savudriji

Plava vrpca policajcima za hrabrost - Foto PU istarska

Djelatnici Postaje pomorske i aerodromske policije Pula dobili su priznanje zbog spašavanja posade s goruće ribarice

U Opatiji je jučer, na blagdan zaštitnika pomoraca, održana svečanost dodjele 57. Plave vrpce Vjesnika. Riječ je o tradicionalnom priznanju koje se dodjeljuje pomorcima za hrabrost i spašavanje ljudskih života na moru, a ove je godine za nagradu bilo nominirano osam spasilačkih poduhvata, od čega tri u pojedinačnoj i pet u momčadskoj konkurenciji.

policaci pomorski savudrija požar ribarica
Screenshot video MUP

U pojedinačnoj konkurenciji Plavu vrpcu Vjesnika osvojio je pomorac Marko Rakuljić koji je od utapanja u hladnoj rijeci Nederrijn u Nizozemskoj spasio mladića koji je pao s mosta u rijeku, dok su u momčadskoj konkurenciji nagradu osvojili Davor Perušina i Damir Mršić koji su kod obale Brazila spasili trojicu ribara, čija je ribarica potonula te su se osam sati borili s valovitim morem.

U momčadskoj kategoriji bila je nominirana i posada Postaje pomorske i aerodromske policije Pula-Pola – zapovjednik policijskog plovila Emil Maružin, upravitelj stroja Marko Jakšić i mornar Boris Sabadoš.

Pomorski policajci bili su nominirani zbog spašavanja posade s goruće ribarice u Savudrijskoj vali 14. listopada ove godine. Za svoj hrabar čin i spavanje dvojice ribara primili su jučer i priznanje te im ovom prilikom čestitamo na profesionalnosti i brzoj reakciji. Osim što nitko nije ozlijeđen, prilikom akcije spašavanja nije došlo ni do onečišćenja mora, s obzirom da je požar brzo ugašen i plovilo je u kratkom roku izvađeno iz mora.

Čestitke našim policajcima!

Foto: PU istarska

Kamion sletio u provaliju na Učki - Foto Martina Kordić 7-12-2021 prometna nesreća provalija kamion

TEŠKA NESREĆA: Kamion sletio u provaliju na Učki

tar centar mjesta božićne dekoracije

ADVENTORRE – Tarska božićna bajka uz Nona Mraza, Božićne nevolje patuljka Pina i DJ-a