in

POREČ: 10 milijuna kuna za obnovu policijskog rugla stići će iz državne kase

Foto Tanja Kocijančić

-U raspravi u Hrvatskom saboru o državnom proračunu ministar Zdravko Marić prihvatio je amandman koji je Klub IDS-a predložio na naš prijedlog – da država izdvoji 10 milijuna kuna za rekonstrukciju zgrade Policijske postaje Poreč.

Hvala im što su prepoznali važnost ovog projekta jer se prije svega radi o zgradi koja je u vlasništvu države, koju koristi policija i kojoj je stvarno prijeko potrebna obnova, kao i našim zastupnicima koji su predložili taj amandman u naše ime, komentirao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić vijest o usvajanju jedinog amandmana IDS-a.

Rasprava u Saboru još traje u tijeku, a glasanje je predviđeno za srijedu.

-Dali smo puno prijedloga za amandmane za projekte u našem Poreču, a državni proračun se tek treba izglasati, rekao je nadalje Peršurić.

Jedna od zgrada koja bi u Poreču također trebala dobiti novo ruho, ili njeni uredi premješteni na drugom mjestu, jest i ona u Teslinoj ulici gdje se nalaze uredi mirovinskog, zdravstvenog i Zavoda za zapošljavanje. Osobe s invaliditetom teško mogu stepenicama na drugi kat kako bi došle do njih, a to vrijedi i za starije osobe.

-Što se tiče mirovinskog/zdravstvenog/zavoda za zapošljavanje – prostor je također u vlasništvu Republike Hrvatske. Nije na adekvatnom mjestu i zato je i to bio jedan od amandmana za državni proračun, jer se radi o njihovom vlasništvu. Da razmotre ugradnju lifta ili premještanje tih ureda, kazao je gradonačelnik.

Inače, o tome se jučer u javnosti raspravljalo jer je iznimno rijetko da vlastodršci prihvate amandmane oporbe. Naime, ministar financija, u ponešto izmijenjenom obliku, prihvatio je dva oporbena amandmana na prijedlog državnog proračuna, SDP-ov i Kluba IDS-a.

Osim IDS-ovog za Poreč, prihvaćen je SDP-ov amandman da se osigura 450.000 kuna za prevenciju nasilja među mladima.

Hrvatski sabor je jučer prijepodne počeo izjašnjavanje o amandmanima na predloženi državni proračun za iduću godinu. Podnesen je 331 amandman, 20 ih je nevažećih.

Glasovanje o amandmanima i samom proračunu planirano je za srijedu, kada će Sabor raspraviti i oporbenu inicijativu da se iskaže nepovjerenje ministru gospodarstva Tomislavu Ćoriću.

Ministar financija odbio je ukupno 20-ak oporbenih amandmana.

Lions klub Poreč donirao vrijedne instrumente bujskoj Akademiji CRESCENDO

korona covid unsplash ilustracija doktor maska

Istarski Stožer: U utorak 79 novozaraženih, broj aktivnih slučajeva premašio 600