in

Lions klub Poreč donirao vrijedne instrumente bujskoj Akademiji CRESCENDO

Lions klub Poreč je jučer uručio donaciju organizaciji International Academy Crescendo koja je osnovana u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i Zajednicom Talijana Buje, a koju vodi prof. Lora Pavletić.

Cilj Internacionalne Akademije Crescendo jest promocija kulturnog humanizma, umjetnosti, kreativnosti, povijesne i jezične kulture na području ˝Crvene Zemlje – Terra Rossa˝ koja je oduvijek bila spoj identiteta i kulture. Bazira se na pedagoškom i emocionalnom rastu koja zadovoljava urođene potrebe vitalne osobe, uz korist i za povećanje lokalnih resursa.

Akademija nudi tečajeve glazbe za predškolski uzrast, prvi razred (aktualne) glazbene škole, tečaj pop i opernog pjevanja, klavira, udaraljki, kao i izložbe, evente, natjecanja i rezidencije, te mastercalasseve.

Kako doznajemo od tajnika Lionsa Zlatka Jankovića Miloša, donacija se sastoji od klavira u vlasništvu Lions kluba Poreč koji je do sada bio u Umjetničkoj školi, a odsad će biti u Bujama, u prostorima ove Akademije koji će nakon njegove obnove poslužiti za muzičko obrazovanje mladih.

Druga donacija je ona obitelji Anamarije i Enza Saitza koji su donirali preko Lions kluba Poreč gitare i mandoline Enzova oca Fabija, rođenog 1920. u Piranu gdje je završio Muzičku školu Tartini. Godinama je kao muzičar sakupljao instrumente koje je njegov sin Enzo sačuvao i koji će sada služiti mladima za prve korake u muzičkom obrazovanju.

Suradnja Lionsa s ovom mladom ustanovom u Bujama će se nastaviti i ubuduće na jednom od humanitarnih koncerata kada to bude moguće.

O akademiji pogledajte više na linku: https://international-academy-crescendo2.webnode.hr/

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova: Obiteljsko nasilje je kršenje ljudskih prava, a ne privatno pitanje

POREČ: 10 milijuna kuna za obnovu policijskog rugla stići će iz državne kase