in

POREČ: Aktivna rasvjeta na cijelom sjevernom dijelu zaobilaznice

Nedavno je aktivirana cjelokupna rasvjeta na sjevernom dijelu porečke zaobilaznice, čime će se povećati sigurnost prometa u noćnim satima. Rasvjeta je na ovom dijelu zaobilaznice do sada bila aktivna samo na kružnim raskrižjima i kod benzinske crpke, a implementacijom i zamjenom suvremene LED rasvjete koja se proteklih mjeseci vršila na rasvjetnim tijelima na cijelom području grada, provjerena su i postojeća rasvjetna tijela, te stavljena u funkciju.

Podsjetimo, Grad Poreč u proteklom je razdoblju temeljem Ugovora o izvođenju radova na modernizaciji javne rasvjete, uspješno priveo kraju modernizaciju dijela postrojenja javne rasvjete, a sve prema programu ESIF – Energetska obnova sustava javne rasvjete. Tijekom prosinca zamijenjene su i zadnje predviđene svjetiljke, te je još preostaje izvršiti konačnu regulaciju, čime će u predviđenom roku od šest mjeseci biti izvršeni svi radovi. Zamijenjene su svjetiljke na glavnom pravcu od sjevera prema jugu grada Poreča, (od Velog Maja do Molindija), zajedno s pojedinim dijelovima grada (Veli i Mali Maj, Materada, dio naselja Špadići, dio naselja Finida, ulazna cesta iz pravca Baderne, dio zone oko osnovne škole te dio ulice Županije Somogy. Cijelim je zahvatom zamijenjeno oko 1.100 svjetiljki, prvenstveno većih potrošača, te se time očekuje ostvarenje i značajnih ušteda, čak i do 76 posto. 

Inače, Grad Poreč već duže razdoblje u svim naseljima prilikom izvođenja radova na javnoj rasvjeti, umjesto starijih modela postavlja LED javnu rasvjetu, a tako će nastaviti i u budućnosti, sukladno planu Upravnog odjela za komunalni sustav.

UMAG: Vozio s 2,06 promila i sletio s ceste – Kažnjen s 15.000 kuna

U Istru stižu nove doze cjepiva – Sutra cijepljenje