in

POREČ: AM grupa, KISS, Branko Čolakić i Urban design, Ana Ćuma, Beauty design donirali maske i sredstva za dezinfekciju svima na prvoj crti obrane od Covida

Ilustracija

Želja da se pomogne zajednici kojoj pripadaju i u kojoj rade kao i onima koji ovih dana vode izravnu borbu s nevidljivim neprijateljem zvanim koronavirus, potakla je brojne pojedince ali i tvrtke da ulože svoja znanja, vještine i sredstva u zdravstvo Poreča i Poreštine, priopćeno je iz gradske uprave.

Krojačica Ana Ćuma iz Ulice Istarskog razvoda donirala je svoju vještinu i vrijeme te od početka epidemije sašila na stotine platnenih maski za lice. Tu je pomogao i KISS koji je donirao pamučna platna za šivanje, a dodatnih 300 komada pamučnih maski donirao je i Beauty design iz Sesveta. Branko Čolakić i tvrtka Urban design donirali su ukupno 1.600 komada medicinskih maski te 96 komada sredstava za dezinfekciju, dok je AM grupa donirala ukupno 500 komada troslojnih zaštitnih maski za lice i stotinu komada dezinfekcijskih sredstava.

Sve su donacije uručene Gradu Poreču, koji ih je dalje rasporedio za naše vatrogasce, policijske službenike, komunalne redare, liječnike obiteljske medicine i specijaliste, medicinsko osoblje, djelatnike Doma za starije i nemoćne Poreč i sve one kojima su maske dio svakodnevnice u trenutcima epidemije.

– Od srca zahvaljujemo svima na donacijama. U situaciji kada se sve zemlje bore kako bi nabavile zaštitnu opremu i sredstva, ovakve donacije na lokalnoj razini jako puno znače. I dokazuju da samo skupa možemo pobijediti koronavirus i nastaviti s normalnim životom. Hvala svima na trudu, vremenu i sredstvima uloženima u zdravstvo Poreča i Poreštine, piše u priopćenju Grada Poreča.

NOVIGRAD: Vatrogasci ugasili požar kod Stancijete

Bez vode 24. travnja nekoliko ulica u Poreču