in

POREČ: Asfaltirana cesta Kukci-Bašarinka, nakon sezone nastavak radova

Sukladno dugogodišnjim željama mještana i u dogovoru s Mjesnim odborom Nova Vas, Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo krenuo je u izgradnju prometnice koja spaja naselja Kukci i Bašarinka.

Izgradnja će se odvijati u ukupno tri faze, od kojih je prva – asfaltiranje makadamskog puta koji spaja ova dva naselja – ovih dana i dovršena. Prometnica se asfaltirala u dužini od 400 metara, širine 5,5 metara, a u tijeku je ishođenje građevinske dozvole za nastavak radova.

Naime, u dogovoru s mještanima i Mjesnim odborom, odlučeno je kako će se preostale dvije faze, koje podrazumijevaju izgradnju zaobilazne ceste oko naselja Bašarinka i proširenje pristupne ceste koja spaja naselje s cestom Poreč-Novigrad, graditi nakon turističke sezone. Prvi je uvjet za izgradnju ove prometnice bilo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Uz to, navedenom trasom prolazi i budući sustav navodnjavanja koji se trenutno gradi europskim novcem te će omogućiti navodnjavanje ukupno 550 ha poljoprivrednih površina. Dovršetkom radova na navodnjavanju tijekom zime, asfaltirat će se i dodatno proširiti postojeća prometnica, čime će cjelokupna planirana rekonstrukcija prometnica u naselju Bašarinka biti dovršena. 

pexels bolnica korona covid

Istra – Dobri podaci stožera za petak

POREČ: Veliki interes za gimnazije, odličan upis i u turističko-ugostiteljskoj te poljoprivrednoj školi