in

Poreč: Asfaltirane ceste na Finidi, u Blagdanićima, Velom Maju i Ulici Stipe Rajka

Komunalno uređenje porečkih naselja nastavlja se i kroz kasnu jesen, pa se tako, usporedno s uređenjem novog vrtića u Velom Maju, uređuje i nova autobusna čekaonica. Osim čekaonice koja će se od sad nalaziti nešto sjevernije od budućeg vrtića, premješta se i „zeleni otok“, kako bi ulaz u vrtić za djelatnike i roditelje s djecom bio što pregledniji. Pritom će se urediti i nogostup uz zgradu vrtića te novo parkiralište na površini od 250 četvornih metara, čime će se osigurati 12 parkirnih mjesta.

Intenzivno se uređuju nogostupi i parkirališne površine u naselju Finida. Nakon završetka prve faze asfaltiranja nogostupa u naselju Finida (Ulica 43. Istarske divizije) kojom je obuhvaćeno gotovo 400 kvadrata pješačkih površina, radovi su se nastavili te se na potezu između Ilirske i Ulice 43. Istarske divizije nastavljaju uređivati nogostup i parkirališne površine.

U Blagdanićima dovršeno je asfaltiranje prometnica kroz naselje, u ukupnoj duljini od 200 metara, a dovršeno je i asfaltiranje prometnica na bijelom parkiralištu između Ulica S. Rajka i M. Milohanovića. Radovi su obuhvatili postavljanje rubnjaka, postavljanje linijske rešetke za oborinsku kanalizaciju te asfaltiranje 560 kvadrata prometnica. U Ulici Stipe Rajka, u produžetku od križanja s Ulicom Massa Lombarda, izvodi se i nogostup dužine 140 metara.

Izgradnja nogostupa u navedenim naseljima je ove jeseni bio jedan od prioriteta, jer se želi učenicima nove Osnovne škole Finida osigurati pješački koridor do škole.

Sve je radove izvelo poduzeće Cesta iz Pule, a investitor je Grad Poreč.

Od sutra izmijenjeni vozni red autobusnih linija za Funtanu i Vrsar

Od sutra izmijenjeni vozni red autobusnih linija za Funtanu i Vrsar

Promocija hrvatskog poslovnog turizma na devet svjetskih tržišta

Promocija hrvatskog poslovnog turizma na devet svjetskih tržišta