in

POREČ: Češki veleposlanik stigao u goste za Dan grada

Foto: Grad Poreč

Veleposlanik Republike Češke u Hrvatskoj, Nj.E. Vladimír Zavázal posjetio je Poreč povodom proslave Dana grada i Dana oslobođenja Poreča. Zavázal, inače doktor fizike i matematike, iza kojeg je dugogodišnja diplomatska karijera, na veleposlaničko mjesto u Hrvatskoj stigao je s pozicije direktora Sektora administrative i obrade podataka u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Češke, u kojem je obnašao mnoge vodeće dužnosti.

Veleposlanik je prvi put službeno posjetio Poreč, nakon što je 2016. preuzeo službu u Zagrebu, a po samom dolasku susreo se s gradonačelnikom Poreča Lorisom Peršurićem i predsjednikom Gradskog vijeća Adrianom Jakusom, te predsjednikom gradskog Odbora za međunarodnu suradnju Arduinom Matoševićem u Maloj vijećnici Grada, priopćeno je iz gradske uprave.

Osim o predstavljanju Poreča i aktualnim projektima, razgovaralo se i o dobroj suradnji koju Poreč već ostvaruje s Češkom – Prag 6, najveći okrug glavnog grada Češke, grad je prijatelj Poreču od 2012. godine, a iz godine u godinu raste i broj gostiju iz te zemlje.

Uz čestitke povodom proslave Dana grada, veleposlanik se pridružio i svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja se u utorak održala u kazališnoj dvorani.

parenzana

ZBOG LOŠEG VREMENA: Otkazuju se Park Food Fest u NOVIGRADU i Rekreativna Parenzana u POREČU

Poreč i njegovi stanovnici kroz vrijeme na izložbi starih fotografija