in

POREČ: Crveni križ razveselio 145 mališana posebnim darovima

Crveni križ Poreč ovog je tjedna razveselio posebnim darovima čak 145 djece iz 73 obitelji u potrebi na cijeloj Poreštini.

Kako saznajemo od ravnateljice Crvenog križa Vesne Janko Finderle, dobili su donaciju slatkiša od tvrtke Mondelez International, koja je to dogovorila s Hrvatskim Crvenim križem.

-I dalje vrijedno nastavljamo pružeći pomoć obiteljima u potrebi, ali i građanima kojima smo na raspolaganju za dostavu hrane i lijekova. Cijeli je tjedan 25 volontera aktivno dostavljalo hranu, lijekove pa i slatkiše čime smo mogli razveseliti najmlađe. Podijelili smo i donaciju Kauflanda, tj. voće i povrće, te interventne pakete koje inače priprema Crveni križ, naglasila je ravnateljica.


Dodaje da su podijelili točno 204,57 kilograma hrane.

Sveukupno u ovom su tjednu obuhvatili 172 korisnika, odazvali se na jednu dekontaminaciju vozila, bili dostupni za 28 info-poziva građanima vezano za Covid-19, potom posjetili su 6 staračkih i samačkih domaćinstva i dostavili im hranu i lijekove.

-Volonteri Crvenog križa i dragi nam pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Poreštine ovog su tjedna poklonili 99 volonterskih sati, zaključila je Janko Finderle.

POJAČANE KONTROLE: Policija građane poziva da i ovaj vikend ostanu doma

Helloistria: Kuga u Istri – Pula ostala na 30 stanovnika, nestao Dvigrad, ali nastao Ples mrtvaca