in

POREČ: Deanu Banu još jedan mandat na čelu Instituta za poljoprivredu i turizam

Upravno vijeće Instituta za poljoprivredu i turizam raspisalo je i provelo natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Instituta za poljoprivredu i turizam na kojem je nakon prezentacije programa za ravnatelja od 2021. do 2025. godine imenovalo dr. sc. Deana Bana. Imajući u vidu jaku podršku koju je programu dalo Znanstveno vijeće Instituta za poljoprivredu i turizam, Upravno vijeće je potvrdilo reizbor dr. Bana na novi mandat od 4 godine, čime je potvrdilo čvrst pravac u kojem je Institut krenuo i kojim dalje nastavlja ići.

Kvaliteta dosadašnjeg rada bila je presudna za izradu kvalitetnog programa dr. sc. Bana što je znanstvena baza Instituta i prepoznala. Kvaliteta znanstvenog rada u proteklom mandatu dr. sc. Bana apostrofirana je kao jasna vizija napretka Instituta. U svom novom četverogodišnjem programu dr. sc. Ban nastavlja to njegovati, smatrajući da kvaliteta mora postati i ostati temeljna odrednica razvoja Instituta za poljoprivredu i turizam u budućnosti.

Institut danas ima najviše zaposlenih djelatnika od svog osnutka, investirao je u znanstveno istraživačku opremu u zadnjih 4 godine iznos viši od 10.000.000 kuna Nikada u povijesti Institut nije imao toliko međunarodnih i domaćih, znanstveno istraživačkih i stručnih projekata, a bitno je naglasiti i to da je tim znanstvenika predvođen dr.sc. Banom osigurao sredstva iz Europskog strukturnog i kohezijskog fonda namijenjena izgradnji nove zgrade Instituta za poljoprivredu i turizam u iznosu od više desetaka miliona kuna.

Sve navedeno potvrđuje da će jačanje prepoznatljivosti i pozicije Instituta na lokalnom regionalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou nastaviti ići svojom uzlaznom putanjom u daljnjim poslovnim godinama, piše u priopćenju Instituta.

www.iptpo.hr

Mladen Grgeta funtana

MLADEN GRGETA: Zašto sam prešao u HDZ – Evo što će to donijeti Funtani

korona covid ilustracija

U petak u Istri opet četiri novozaražena