in

POREČ: Drugu adventsku svijeću upalila mala Gabriella

Foto Grad Poreč - Mala Gabreilla Lastrić upalila drugu svijeću - betlehemsku

Unatoč jakoj kiši u subotu navečer, kratkom svečanošću uoči adventske nedjelje, upaljena je druga adventska svijeća na porečkom Trgu slobode. U organizaciji Adventa Poreč i porečke župe, događaj je koji već tradicionalno obilježava adventske nedjelje.

Foto Grad Poreč 2022
Foto Grad Poreč

Svijeće na adventskom vijencu simboliziraju četiri tjedna prije Božića, Došašće ili Advent, vrijeme pripreme za Isusov dolazak. Svake nedjelje pali se jedna svijeća. Prva svijeća koju su upalili pretprošli tjedan zove se postilica ili prorokova svijeća – simbolizira nadu i iščekivanje. Druga svijeća koju su upalili jučer je pomirilica ili betlehemska – označava mir. Treća svijeća je pastirska – slavi radost i veselje, a posljednja četvrta svijeća, koju će upaliti uoči Božića, jest svijeća anđela i donosi – ljubav.

Osim blagoslova vijenca i kratke molitve, koju je predvodio porečki župni upravitelj Mladen Pranjić, čast da upali drugu adventsku svijeću pripala je Gabrielli Lastrić. Također izveden je i drugi dio prigodnog  igrokaza „Adventske svijeće“ koji je osmislila vjeroučiteljica Ankica, a izveli učenici, koji će svoj nastavak imati i prilikom paljenja treće svijeće.

Cijeli program ovogodišnjeg izdanja Adventa Poreč-Avvento Parenzo potražite na http://www.adventporec.com/ ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec  , dok je za iduću subotu najavljeno paljenje treće adventske svijeće.

Izvor Grad Poreč

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Foto Tanja Kocijančić benzinska tar ožujak 2022

Vlada objavila cijene goriva koje će biti važeće od 6. prosinca

Foto di Pexels da Pixabay

Pepco povukao proizvod s polica