in

POREČ: Građani za građane i brojni volonteri za potrebite obitelji prikupili velik iznos

Foto Tanja Kocijančić

Završila je i ovogodišnja humanitarna akcija pod nazivom ČINIM PRAVU STVAR, u organizaciji ekipe volontera pod nazivom GRAĐANI ZA GRAĐANE iz Poreča, javlja Nataša Cvijanović, inicijatorica građanske inicijative pod nazivom Građani za Građane.
Od prodaje raznog sadržaja, ulaznica i kutija donacija prikupljeno je 21.270 kuna.
Novac je, po zakonu Ureda Državne Uprave, položen na račun humanitarne akcije, te će se u roku od tjedan dana podijeliti potrebitima, a dokaz tog financijskog djela objavit će preko grupe na facebooku, GRAĐANI ZA GRAĐANE.
Prenosimo priopćenje koje je poslala Cvijanović.

Podsjetit ćemo o kakvoj se organizaciji radilo. Naime, dana 08.10.2022. u beach baru Girasole u Červar-Poratu, organizirao se program za djecu, kao i večernji koncert za odrasle.
Podsjetit ćemo na koje smo sve načine uveselili našu djecu.

Bilo je tu frizerki koje su, na osnovu osobnih želja kreirale dječje frizure, šminkerice koje su uveseljavale djecu raznim crtežima na licima (Gjulieta, Natali, Gloria, Chiara), golovi i koš na kojima su se mnoga djeca mogla dobro zabaviti, a čak i umoriti, te su nakon aktivnosti imali priliku dobiti i masažu. (Tamara, Relax studio Sensus).

Program su uveliko obogatili naše mlade pjevačke nade, a to su Lara Brizić i Edina Kurtović, kao i nastupi naših lokalnih plesnih skupina;
MOT 08, PLESNI STUDIO UNIQUE i USB.

Za vrijeme trajanja programa, djeca i roditelji dodatno su uživali u ispijanju kave, sokova, kao i  burgera, pizze, kokica, fritula i spiralnog krompira.

Večernji koncert prošao je u ugodnim i veselim tonovima naših dragih lokalnih izvođača koji su svesrdno prihvatili biti dio humanitarne akcije i besplatno doprinijeti istoj, stoga ogromno hvala ide i njima;
Teddy Lion band
Gordan Gregurović
Tara (ex Karma) i Luka
Manicomio (ex Cirkus)

Podsjetit ćemo također kako mi volonteri pri organizaciji bilo kakve akcije, na raspolaganju imamo uvijek nula kuna budžeta, što znači da smo prisiljeni moliti za donacije.

Tako je bilo i ovoga puta, stoga smo svo piće i hranu dobili od ljudi koji su prepoznali ovu akciju kao ideju koja je dobra i važna za drugoga u potrebi,  i u kojoj i oni sami žele dati doprinos, a oni su;

MO Červar- Porat, na čelu s gđom Ivankom, Materada Residence, Wine corner,  Garden centar Plantera Poreč, mesnica Cikili, tiskara Sigra, caffe bar Menigin, pekara Florije, Pelagius Novigrad, caffe bar Del Mar,  Bijeli San, caffe bar Art, caffe bar Merlin, La Baia, pizzeria Cassa Mia, caffe bar Sumi,  A.M.M. Šimić, Roto Svijet Pića (Patrik i Mateo), Zirdum Usluge, Mars Eventi d.o.o. , Robi Pizze ( RIM ), fam.Ćosa, fam. Bušljeta, Nataša Lučić, Irena Barolin,  La Rosa,  Čisti Sjaj j.d.o.o.


Posebno se želimo zahvaliti vlasniku FEB audio and light, gospodinu Brunu Antoloviću koji nam je donirao najvažniju stvar, a to je razglas, kao i našem Josipu Dodigu koji nam je, zajedno s Brunom, pomogao oko postavljanja razglasa.


Nadalje, osobe bez kojih definitivno ne bismo uspjeli su i naši volonteri, kojima također ide ogromno hvala, a to su;
Marijana, Nina, Marcela, Svjetlana, Jelena, Chiara, Bushi, Milica, Ivan, Sani, i zahvaljujemo našem najmlađem volonteru Benjaminu (15 god) koji je s radošću odradio cjelodnevni program.

Zahvaljujemo i treneru košarke Biliću, kao i igračima RK Poreča koji su bili dio naše akcije i svoje vrijeme poklonili igrajući se s djecom u sportskom djelu.

Hvala ide i onima koji su nam pomogli u organizaciji onih koji su nastupali;
Silvija Jurišević, Valentin Gašparini, Ivana Domazet, Josipa Tadijanović-Kalac, Chiara Pisak,

MK Highlanders zahvaljujemo na suradnji, pomoći u organizaciji i donaciji.

Hvala i srednjoj školi Antona Štifanića na donaciji kroštula.

Veliko hvala ide i našoj voditeljici programa, Sari Šegon, koja je uvijek spremna pomoći i ohrabrivati ovakve akcije.

Zahvaljujemo i mađioničaru Albinu na dolasku i uveseljavanju najmlađih.

Još jednom se želimo svima istinski zahvaliti na svakoj pomoći, a osobno se zahvaljujem svojim kolegicama volonterkama, Hyrije Maksuti, Ivani Brekalo-Barun, Tihani Bašić.

Inicijatorica građanske inicijative pod nazivom Građani za Građane Nataša Cvijanović

trgovina supermarket hrana

Kaufland povukao proizvod i vraća novac ako ste ga kupili

Obnova Velike vijećnice - Foto Grad Poreč

POREČ: Prvi put u 60 godina temeljita obnova Velike vijećnice