in

POREČ: Gradonačelnik obišao mjesne odbore. Što žele uvrstiti u proračun za 2024?

Foto Grad Poreč

U sklopu redovnih sastanaka s predstavnicima porečkih mjesnih odbora gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnici za komunalni sustav Marino Poropat i Damir Hrvatin završili su obilazak svih porečkih mjesnih odbora u sklopu priprema za kreiranje gradskog proračuna za iduću godinu. Sastanci s predstavnicima mjesnih odbora u rujnu održavaju se tradicionalno već šest godina, a s ciljem uključivanja projekata svakog mjesnog odbora u glavni gradski financijski akt. Ta je praksa nastavljena i ove godine te su nakon održanih sastanaka u mjesnim odborima u Žbandaju, Fuškulinu, Novoj Vasi i Velom Maju, krajem rujna održani i sastanci u mjesnim odborima Varvari, Baderna, Červar-Porat, Anke Butorac, Joakim Rakovac i Mate Balota. 

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Bilo je govora o realiziranim projektima u protekloj godini, od manjih investicija, odrađenih sadnji i hortikulturnog uređenja, uređenja dječjih igrališta, izgradnji javne rasvjete i asfaltiranja, do onih velikih od šireg značaja, poput izgradnje vrtića, prometnica, obnove kulturne baštine, izgradnje kanalizacijske mreže i ostalog. Prilikom kreiranja uvijek se vodi računa o ravnomjernom razvoju svih gradskih i prigradskih naselja, sukladno potrebama mjesnih odbora i mještana, u skladu s mogućnostima. 

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Svi prikupljeni prijedlozi uvrstit će se u prijedlog za gradski proračun, za koji će biti provedeno i javno savjetovanje na gradskim web stranicama, putem kojeg svoje prijedloge mogu slati svi zainteresirani građani Poreča. U rujnu su već prikupljani prijedlozi građana putem javnog poziva dostavom na mail, a gradonačelnik, pročelnici i stručne službe Grada Poreča objedinit će sve prijedloge te ih prodiskutirati s članovima vijeća mjesnih odbora, prije uvrštenja u prijedlog proračuna za Gradsko vijeće.
Nakon javnog savjetovanja, obavljaju se i dva čitanja proračuna na sjednicama gradskog vijeća, na kojem gradski vijećnici mogli predati svoje amandmane, prije izglasavanja proračuna, objavio je Grad Poreč.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Foto Grad Poreč - Posjet učenika iz Praga 6

Zajedničkim koncertom učenika iz Poreča i Praga nastavlja se uspješno prijateljstvo

sveti mauro poreč zaštitnik blagdan patron

POREČ: Objavljen poziv za predlaganje kandidata za dodjelu Nagrade sv. Mauro