in

POREČ: Gradonačelnik sa stanarima naselja Bolnica – Teme razgovora šumica i komunalne investicije

Foto Grad Poreč

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić sastao se jučer sa stanarima naselja Bolnica i Mjesnog odbora Joakim Rakovac zajedno s predsjednikom odbora Ivanom Herakom, a razgovarali su o planovima, komunalnim i drugim investicijama u ovom naselju u skorom periodu. Riječ je o redovnom sastanku gradonačelnika s predstavnicima porečkih mjesnih odbora i mještana koji se provode više puta godišnje. Ovaj mjesni odbor najvećim dijelom obuhvaća centar grada i samu starogradsku jezgru, u kojoj je u proteklih godina uređen niz sadržaja za kvalitetniji, ugodniji život stanovnika, ali i brojnih turista koji tijekom sezone posjećuju Poreč.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Od jednog od najvažnijih projekta u prošlih desetljeća, obnovom dijela gradske rive prije nekoliko godina, nastavilo se i s uređenjem starogradske jezgre, te je nedavno završena obnova pročelja Zavičajnog muzeja Poreštine, i obnova zgrade vrtića Radost 2, a nastavlja se i najveće ulaganje u starogradsku jezgru u više od proteklih 20 godina. Osim same palače Sinčić tu su i obnova trga Marafor. U pripremi je obnova Romaničke kuće, a nakon obnove zvonika Eufrazijeve bazilike, kroz suradnju s Hrvatskim restauratorskim zavodom i nadležnim ministarstvom nastavlja se obnova krstionice u sklopu kompleksa Eufrazijane. Istovremeno, s porečkom župom priprema se obnova crkve Gospe od Anđela. 

U proteklom razdoblju u ovom MO-u uređen je i Klub za mlade, te nogometni kampus sa pratećim sadržajima, obnovljeno je raskršće Lacop-Bolnica-Parens, a pred sezonu ove godine je dovršena faza porečke međuzaobilaznice u poslovnoj zoni, uz niz manjih, redovitih komunalnih uređenja. Jedan od kapitalnih projekta za ovaj mjesnih odbor koji slijedi u narednom periodu je je proširenje Doma za starije i nemoćne Poreč u naselju Bolnica.

Na sastanku se prvenstveno bilo govora za šumicu oko samog naselja Bolnica kojom upravljaju Hrvatske šume čiji je predstavnik također bio prisutan. Dogovoreno je da se šumica dodatno zaštiti i uredi kako bi i dalje ostala zelena oaza u centru grada, te da se zatraži od Hrvatskih šuma još redovitije održavanje i čišćenje, uz doprinos Grada Poreča i u suradnji s građanima.

Inače, ovaj je sastanak redovan susret gradonačelnika s predstavnicima porečkih mjesnih odbora i mještana koji se provode više puta godišnje, a prilika je to da se u druženju i direktnom kontaktu s mještana uvide i rješavaju potrebe na terenu, objavio je Grad Poreč.

Foto TZ Žminj - Žminjska štuorija - Studio 11

Žminjska štuorija svake srijede – Upoznajte tradiciju, baštinu i okuse uz stručno vodstvo

Nika na Svjetskom prvenstvu u Grčkoj - Foto JK Horizont

POREČ: Nika Fornažar ostvarila sjajan rezultat na Svjetskom prvenstvu