in

POREČ: Institut za poljoprivredu i turizam slavi 145. rođendan online znanstvenim skupom

Institut za poljoprivredu i turizam Poreč

Institut za poljoprivredu i turizam organizira znanstveni skup povodom svoje 145. obljetnice djelovanja. Znanstveni skup pod nazivom „Održivi razvoj poljoprivrede i turizma u kontekstu klimatskih promjena“ održat će se online putem aplikacije Zoom, 12. studenog 2020. godine, s početkom u 11:00 sati.
Održivi razvoj Hrvatske podrazumijeva snažno razvijen poljoprivredni i turistički sektor, koji čine temelj gospodarskog i svekolikog razvitka. Konačni cilj organizatora Znanstvenog skupa je doprinijeti daljnjem razvoju poljoprivrede i turizma u uvjetima aktualnih klimatskih promjena, s posebnim osvrtom na područje Istre te na taj način obilježiti visokih 145 godina postojanja i djelovanja jedne od najstarijih znanstveno-istraživačkih ustanova s područja poljoprivrede i turizma u nas – Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču.

Organizatori skupa su Razred za prirodne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Akademik Ferdo Bašić, predsjednik znanstvenog skupa, zatim Akademija poljoprivrednih znanosti, Akademik Franjo Tomić, predsjednik
znanstvenog odbora, te Institut za poljoprivredu i turizam, čiji je ravnatelj dr. sc. Dean Ban predsjednik organizacijskog odbora.
Suorganizatori skupa su sveučilišta, fakulteti, veleučilišta i instituti iz područja biotehničkih i društvenih znanosti iz cijele Hrvatske, a više informacija o Znanstvenom skupu možete pronaći
na linku: http://145g.iptpo.hr/.
U okviru prezentacije postera bit će prikazani rezultati 46 radova iz područja poljoprivrednih (Bilinogojstvo, Prehrambena tehnologija, Agro-ekologija, Agrarna ekonomija i Animalne znanosti) i društvenih znanosti.

Sažeci radova dostupni su u Zborniku skupa na poveznici:
http://145g.iptpo.hr/wp-content/uploads/2020/11/ZBORNIK-SKUPA-Odr%C5%BEivirazvoj-poljoprivrede-i-turizma.pdf

POREČ: Između Galerije i McDonalds’a zastoji u prometu zbog radova na vodovodnoj mreži

VRSAR: Prijem za jubilarne darivatelje krvi Mirka Tribuljaka, Gordanu Nezirević i Antona Prekalja