in

VRSAR: Prijem za jubilarne darivatelje krvi Mirka Tribuljaka, Gordanu Nezirević i Antona Prekalja

Načelnik Općine Vrsar Ivan Gerometta urpiličio je prijem za trojicu vrsarskih davatelja krvi – jubilaraca – Mirka Tribuljaka, Gordanu Nezirević i Antona Prekalja koji zbog poslovnih obaveza nije bio nazočan.

Mirko Tribuljak prvi je puta dao krv 1994. a Anton Prekalj 1993.godine, a obojica su dosad krv poklonili jubilarih 50 puta. Gordana Nezirević je dosad dala krv 37 puta a prvi je put to učinila 2006.

Načelnik Gerometta rekao je da je ponosan na svoje sugrađane, kao i na sve ostale darivatelje krvi iz Vrsara i izrazio im zahvalnost na ovom humanom činu, kojim se spašavaju mnogi životi.

U ime Općine Vrsar dodijelio im je zahvalnice i prigodne poklone. Kako je naglasio Igor Ostojić iz Gradskog društva Crvenog križa Poreč, koji je također prisustvovao prijemu, jednom dozom darovane krvi mogu se spasiti tri ljudska života. Upoznao je prisutne da Poreština ima 809 redovnih davatelja krvi od čega 30 posto čine žene i 81 jubilarca koji su 50 puta dali krv, dok sam Vrsar ima 41 aktivnog davatelja krvi. Vrsarski jubilarci poručili su da će i ubuduće ostati dio ove humane priče.

Foto Institut za poljoprivredu i turizam Poreč

POREČ: Institut za poljoprivredu i turizam slavi 145. rođendan online znanstvenim skupom

TAR: Danijel Filipović među šest najboljih na prvenstvu regije