in

POREČ: Klub Galija ima novo čelništvo i prvu predsjednicu

Foto Klub umirovljenika Galija Poreč

Nedavno je održana 4. redovna Izborna skupština Udruge umirovljenika klub Galija Poreč na kojem je izabrano novo čelništvo.

Sjednici su kao gosti prisustvovali gradonačelnik Loris Peršurić, te pročelnica za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić, koji su pozdravili skupštinu uz prigodan govor, na čemu su im iz Galije zahvalni.

Na skupštini je izabrano novo rukovodstvo Galije i to za predsjednicu  Milena Peša, za dopredsjednika Marino Banko, za dopredsjednika Vesna Radman, a za tajnicu Marija Maras.

U Upravni odbor izabrani su Nataša Basanić Čuš, Sandra Čakić Kuhar, Nada Mraović,               Rikardo Radolović i Slavica Radetić.

U Upravni odbor automatski ulazi i novo izabrano rukovodstvo Galije. U Nadzorni odbor ušli su dosadašnji članovi Branko Šegon, Ester Diklić i Marija Terlević.

Foto Klub Galija Poreč
Foto Klub Galija Poreč

Nakon 12 godina od formiranja Udruge u izvještaju predsjednika Marija Ritoša, kao i u diskusiji, istaknuto je da su umirovljenici Udruge Galija, do pandemije koronavirusa vrlo uspješno radili, da su se u Galiji onako kako je i planirano, vrlo uspješno družili kroz niz aktivnosti, koje su se svakodnevno dešavale.

U vrijeme pandemije koronavirusa, Galija je očuvana, nažalost druženja kroz zajedničke aktivnosti u objektu nije bilo (iako se održavalo nordijsko hodanje i Yoga vježbe (izvan objekta) ali najbitnije jest da u Galiju nije ušla koona.

Nakon korone aktivirane su u većem broju aktivnosti koje su se prije održavale, kao što su zbor Galija, Yoga, plesna večeri, nordijsko hodanje, mjerenje šećera tlaka i kolesterola, izleti te niz drugih, a aktivno se radi da se i dalje razvijaju aktivnosti koje su interes umirovljenika.

Danas se interesi novih – mlađih umirovljenika ipak razlikuju od prvobitnih interesa pred 14 godina, kada je Galija otvorena, stoga će novo rukovodstvo udruge pažljivo pratiti interese, te povremeno uvoditi nove interesantne aktivnosti. Da bi se sve to moglo uspješno odraditi u Galiji je osmišljena posebna anketa za sve članove udruge kojom bi trebali dobiti odgovore o preferencijama mladih članova kao i o cjelokupnom statusu članova. Ova anketa će se aktivno provoditi tokom 2024. te će se na temelju dobivenih odgovora jednim projektom zaokružiti sve probleme koji su prisutni kod članova i pokušati pomoći u traženju rješenja unutar kluba Galija i široj zajednici našeg grada.

Sa Skupštine je umirovljenicima apelirano; dolazite češće u prostore Galije, družite se, a sve u cilju zdravog starenja.

Sjednici su kao gosti prisustvovali gradonačelnik Loris Peršurić, te pročelnica za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić, koji su pozdravili skupštinu uz prigodan govor, na čemu su im iz Galije zahvalni.

sat po,micanje kaazlji ljetno zimsko računanje vremena

Na Uskrs počinje ljetno računanje vremena – Spavat ćemo sat manje

Foto TZ Poreč - Manuel Paljuh

Porečani i gosti uživali u nikad bogatijem programu ususret Uskrsu