in

POREČ: Korona zatvorila talijanske vrtiće u Varvarima, Dračevcu i Taru, u samoizolaciji i ravnateljica

Dračevac - Foto Tanja Kocijančić

Od jučer, odnosno danas zbog zaraženih djelatnika zatvoreni su odjeli porečkog Talijanskog dječjeg vrtića Paperino u Taru, Dračevcu i Varvarima. Potvrdila nam je to ravnateljica Paperina Nataša Musizza, koja je i sama u samoizolaciji do 3. prosinca u ponoć. I ona je, zajedno s psihologinjom koja je također u samoizolaciji, bila u vrtiću u Dračevcu, te su obje prvi kontakti zaraženih. U Taru je zaražena jedna odgajateljica, gdje se vrtić i jaslice ponovno otvaraju 1. prosinca.

Van pogona je trenutno zbog toga ukupno 19 djelatnika i 60-ak djece u spomenuta Paperinova tri odjela.

-Vrtići, nažalost, padaju jedan po jedan. Dračevac je zatvoren od danas, četvrtka, jer jučer su još radili. Sinoć kasno su nas zvali jer epidemiolozi kasno javljaju o rezultatima testiranja. Varvari je također zatvoren danas. Ondje nemamo nikog zaraženog, ali naši djelatnici su prvi kontakti zaraženih. Nažalost, u Dračevcu i Taru su pozitivne tri odgajateljice. U Varvarima su u samoizolaciji samo djelatnici, ne i djeca, a u Dračevcu i djelatnici i djeca. Varvare smo morali zatvoriti jer su u samoizolaciji svi djelatnici, navela je ravnateljica Musizza.

U Dračevcu su u samoizolaciji do 4. prosinca, a vrtić u Varvarima trebao bi početi s radom već u ponedjeljak, 30. studenog.

Za sada ostaju otvoreni područni odjel u Velom Maju te centralni vrtić Paperina, smješten u Talijanskoj školi “Bernardo Parentin”, koja je zbog zaraženih djelatnika i djece također zatvorena do ponedjeljka, 30 studenog, kada bi se svi trebali vratiti u školske klupe.

UHVAĆEN NA DJELU! POREČKI biciklisti uhvatili šporkulju kako baca otpad na Stanciji Bečić

maskice maska korona covid

NOVI REKORD: U Hrvatskoj 4.009 novih slučajeva, 51 osoba umrla