in

UHVAĆEN NA DJELU! POREČKI biciklisti uhvatili šporkulju kako baca otpad na Stanciji Bečić

Ilustracija

Skupina porečkih biciklista uhvatila je nedavno muškarca kako ilegalno baca otpad na jednom zemljištu na Stanciji Bečić kod Mugebe na području Poreča. Doodilo se to jednog vikenda prijepodne. Evo što nam je u ime biciklista ispričao Sascha Wiese:

Biciklisti snimili muškarca kako u prirodu baca otpad

“Oko 10.30 sati smo se vozili označenom biciklističkom stazom, 143, po jako popularnom dijelu između Stancije Bečić i Poreča. Na samom početku staze, koju nazivamo i Spider Trail, naišli smo na „gospodina“ s metalik sivim gospodarskim vozilom marke Dacia i vidjeli smo kako iznosi otpad i baca ga na privatnu zemlju 10 metara udaljenu od početka ove biciklističke staze.

Kada je dotični vidio da smo stali i da gledamo u njega, postao je jako bezobrazan te nam se obratio riječima: „Šta je pederi jedni, šta buljite pederi!“  Onda je sa smetlišta uzeo 3 mala komadića stiropora i odnio ih u auto. Nas je bilo ukupno 5 svjedoka. Kolega je slučaj već prijavio komunalnom redaru.”

Wiese nam kaže kako se nadaju da će nadležne službe konačno reagirati, jer sada imaju fotografije, dokaze i pet svjedoka.

-Nadamo se da će prekršitelja kazniti velikom kaznom koja će biti dobar primjer mnogim drugima koji rade slične stvari, zaključio je porečki biciklist Wiese.

Biciklisti snimili otpad

Budući da su biciklisti prijavili ilegalno odlaganje otpada na Stanciji Bečić komunalnim redarima, zatražili smo odgovor Grada Poreča.

-Izlaskom na teren, komunalno redarstvo utvrdilo je kako se ne radi o opasnom, već građevinskom otpadu. Prijavitelj je u sklopu svoje prijave dostavio fotografiju vozila kojim je upravljao okrivljenik. Zatražili smo pismenim putem podatke o vlasniku vozila od stanice za tehnički pregled vozila, te će se po dobivenim podacima pokrenuti upravni postupak uklanjanja nepropisno odloženog otpada, odgovorila nam je glasnogovornica Grada Ajna Temimović.

Istarski stožer: U četvrtak još 82 novozaražena, i dalje ukupan broj pozitivnih na Covid veći od 600

POREČ: Korona zatvorila talijanske vrtiće u Varvarima, Dračevcu i Taru, u samoizolaciji i ravnateljica