in

POREČ: Kupljeno pet novih vatrogasnih vozila vrijednih 11,6 milijuna kuna

Foto Tanja Kocijančić

Javna vatrogasna postrojba – Centar za zaštitu od požara Poreč dobila je pet novih vatrogasnih vozila opremljenih po najnovijim standardima, a službena primopredaja održana je danas u njihovom sjedištu. Primopredaji su uz zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Denisa Matoševića prisustvovali i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, zamjenik županijskog zapovjednika Klaudio Karlović, načelnici općina Poreštine, predstavnici vatrogasnog vijeća, Područne vatrogasne zajednice, te vatrogasci i novinari.

vatrogasci nova vozila
Foto Tanja Kocijančić

Četiri vozila nabavljena su kroz projekt Područne vatrogasne zajednice Poreč u kojoj su Grad Poreč i općine Poreštine, a to su, kako je predstavio Denis Matošević, jedno teško šumsko vozilo, kapaciteta 5.500 litara, marke Mercedes Unimog nadogradnje Ziegler, zatim cisterna od 5.000 litara Iveco Eurocargo, nadogradnje Rosenbauer, malo navalno vozilo od 3.000 litara Iveco Cargo i malo tehničko vozilo Iveco Dailiy. Peto vozilo je teško šumsko vozilu spremnika 4.000 litara marke Mercedes Arocs, nadgradnje WISS koje je stiglo kroz projekt Ministarstva unutarnjih poslova – Modernizacije vozila vatrogasnih postrojbi RH.  Ukupna vrijednost svih navedenih vozila iznosi oko 11, 6 milijuna kuna.

vatrogasci nova vozila 3-12-2021
Foto Tanja Kocijančić

Kako je napomenuo zapovjednik Matošević, vozila će im biti od velike koristi i dodatno povećati interventnu učinkovitost vatrogasaca.

Predstavljanje novih vatrogasnih vozila – Foto Tanja Kocijančić

– Imamo kvalitetne ljude koji izvrsno odrađuju svoj posao, a u postupku smo nabave nove opreme  za vatrogasce kroz EU projekt STREAM koji provodimo s Gradom Porečom. Planovi ambiciozni, ali ostvarivi, zaključio je Matošević.

varogasci nova vozila ključevi
Foto Tanja Kocijančić

Čestitke na ovoj opremi i radu porečkih vatrogasaca uputio je i zamjenik županijskog zapovjednika Karlović, istaknuvši kako je ove godine sredstvima države i PVZ-a u Istru stiglo trideset novih vatrogasnih vozila. 

Nabavku novog vozila za Javnu vatrogasnu postrojbu Poreč pozdravio je i gradonačelnik Peršurić.

nova vozila vatrogasci poreč
Foto Tanja Kocijančić

– Naši su vatrogasci uvijek spremni, na visini zadatka i na raspolaganju odgovoriti na sve zahtjevne zadaće koje se pred njih postave. Ponosni smo na sve njih i vjerujem kako će nova vozila i oprema biti dodatna pomoć u ovom odgovornom poslu, a stanovnicima Poreštine dodatna razina sigurnosti. Grad Poreč će i dalje nastaviti financirati opremu naših vatrogasaca, a vjerujem da će im ova vozila pomoći da što bolje funkcioniraju, ali isto tako im želim da imaju što manje posla, zaključio je Peršurić, koji je ujedno i službeno uručio ključeve vozila Matoševiću.

vatrogasci nova vozila
Foto Tanja Kocijančić

vižinada foto općina

Vižinada: Odlični rezultati za kraj turističke sezone

Foto Tanja Kocijančić kaštelir mirko rinaldis đulijano petrović

KAŠTELIR: Proračun na prvom čitanju 16,7 milijuna kuna – Načelnik imenovao zamjenika