in

KAŠTELIR: Proračun na prvom čitanju 16,7 milijuna kuna – Načelnik imenovao zamjenika

Foto Tanja Kocijančić

Na petoj ovogodišnjoj sjednici Vijeća Općine Kaštelir-Labinci sve su odluke na dnevnom redu donijete jednoglasno. Najvažnija točka dnevnog reda bilo je prvo čitanje proračuna za 2022. godinu, koji je predložen u visini od 16,7 milijuna kuna. Vijećnici su dobili rok do 9. prosinca za predaju amandmana, a predviđeno je usvajanje konačnog prijedloga proračuna na idućoj sjednici koja se očekuje 16. prosinca.

Vijećnici Općine Kaštelir-Labinci - foto Tanja Kocijančić
Vijećnici Općine Kaštelir-Labinci – foto Tanja Kocijančić

K tome, načelnik Đulijano Petrović imenovao je službeno svog zamjenika u vijeću – Mirka Rinaldisa, također s liste IDS-a.

Kao glavne investicije u 2022. predložene u prijedlogu proračuna su 7 milijuna kuna za gradnju novog vrtića u Labincima (novac se očekuje dobiti iz EU fondova), te 1,4 milijuna kuna za gradnju pomoćnog igrališta pored postojećeg nogometnog igrališta na Huzalici.

Prema projekcijama očekuje se za 2023. proračun u visini od 11,6 milijuna kuna za 2024 projekcija je 8,14 milijuna kuna.

Vijeće Općine Kaštelir-Labinci - foto Tanja Kocijančić
Vijeće Općine Kaštelir-Labinci – foto Tanja Kocijančić

Usvojeni su zatim program građenja i održavanja komunalne infrastrukture za 2022. godinu (1. čitanje), kao i odluka o privremenoj zabrani izvođenja radova u 2022. godini (više na https://www.istriaterramagica.eu/novosti/kastelir-vijecnici-donijeli-odluku-o-zabrani-izvodenja-gradevinskih-radova-u-sezoni/ )

Prihvaćeno je i izvješće o stanju u prostoru za područje Općine Kaštelir-Labinci za razdoblje od 2016. do 2020.

loris peršurić denis matošević

POREČ: Kupljeno pet novih vatrogasnih vozila vrijednih 11,6 milijuna kuna

policijski auto

POREČ: Provala u kuću – Šteta više stotina tisuća kuna