in

POREČ: LIONSI nastavljaju s humanitarnim akcijama – Trajno će brinuti o jednoj obitelji iz Petrinje

LIONS KLUB Poreč odlučio je preuzeti brigu o jednoj obitelji na području Petrinje.

-Odlučili smo se za obitelj samohrane majke Antonije Radošević majke s troje malodobne djece od 7 i 9 godina i 10 mjeseci starosti, koja živi sa ocem i slabovidnom majkom. Njihova kuća u Donjoj Budičini ima crveni naljepnicu i nije upotrebljiva za stanovanje.

Obitelj je u njihovom novom privremenom domu, mobilnoj kućici, koju im je dao na korištenje Distrikt 126. Zahvaljujući donaciji Distrikta 129 Slovenija posjetila ih je i delegacija Lions kluba Poreč na čelu s predsjednikom Đekom Šurijom, bivšim predsjednikom Marinom Rossijem i tajnikom Zlatkom Janković-Milošem, piše u priopćenju ove udruge.

Sagledavajući trenutne potrebe obitelji Lionsi su  djeci donirali tablete i prijenosni Internet (donacija Đeka Šurije), a članovi kluba su svojim donacijama omogućili kupovinu pribora za školu za dvoje školaraca kao i hranu trajnije vrijednosti za cijelu obitelj. Pored toga njihovi Lions prijatelji iz Italije donirali su veliku količinu odjeće za djecu i odrasle kao i higijenske potrepštine.

Zahvaljujući donaciji D-126 kućica u kojoj trenutno borave ovih je dana dobila sve priključke, tako da je osposobljena za stanovanje.

LC Poreč i njegovi Lions prijatelji nastavljaju i dalje brinuti o potrebama ove obitelji, sve do obnove njihove kuće u koju će uključiti i ostale subjekte u Gradu Poreču.

Početak je bila aukcija dresova i jakni u suradnji s Mjesnim odborom Mate Balota pomoću koje su prikupili 7.200 kuna.

Akcija prikupljanja donacija ide i dalje. Prijatelji iz Lionsa iz Italije donirali su dosad više od 2.000 eura.

Istra ima 3 nova slučaja u srijedu, stiže više od 1.000 doza cjepiva

POREŠTINA: Zbog velikog interesa još jedna besplatna edukacija za iznajmljivače