in

Poreč na najvećem ekološkom sajmu na svijetu u Nürnbergu

Foto: Grad Poreč

Predstavnici iz Poreča, grada člana Europske mreže organskih gradova (Organic cities network Europe) sudjelovali su s predstavnicima Istarske županije, ekološkim proizvođačima iz Istre i Međimurja te predstavnicima Centra dr. Rudolfa Steinera koji se bavi bio-dinamičkom proizvodnjom na najvećem eko-sajmu u svijetu, BIOFACH-u u Nürnbergu.

Podsjetimo, Poreč je lani, kao jedini grad iz Hrvatske, pristupio Mreži organskih gradova Europe uz Pariz, Beč, Milano, regiju Piemont i ostale, a veliku podršku osnivanju mreže dao je upravo BIOFACH sajam.

Osim institucionalne podrške ekološkoj proizvodnji, Poreč od pristupanja mreži organskih gradova aktivno radi na educiranju djece o zdravoj i ekološkoj prehrani, te uvođenju određenih lokalnih i ekoloških namirnica u prehranu gradskih vrtića. Uz to, kroz suradnju s Institutom za poljoprivredu i turizam te Centar dr. Rudolf Steiner podržava edukacije i razvoj bio-dinamčkih proizvođača, piše u priopćenju Grada Poreča.

Nakon upoznavanja s ponudom i trendovima u ekološkoj proizvodnji, zamjenica gradonačelnika Poreča Nadia Štifanić Dobrilović na sajmu se susrela i s predstavnicima Europske mreže organskih gradova kao i s europarlamentarcem Ivanom Jakovčićem, koji je također sudjelovao na osnivanju Mreže.

Podsjetimo, cilj mreže je ojačati i proširiti ekološku proizvodnju diljem Europe, te razviti održive prehrambene planove za europske gradove. Mreža se osniva u suradnji s Europskom komisijom, najvećom europskom ekološkom organizacijom IFOAM, ART inicijativom Ujedinjenih naroda, te najvećim ekološkim sajmom na svijetu BIOFACH u Nürnbergu, priopćio je Grad Poreč..

Imate stari hladnjak ili perilicu? Država će vam financirati novi uređaj

Imate stari hladnjak ili perilicu? Država će vam financirati novi uređaj

Noćas će policija kontrolirati vozače na alkohol i drogu u cijeloj Istri

Noćas će policija kontrolirati vozače na alkohol i drogu u cijeloj Istri